Säpo

IT-specialist

Vi söker IT-specialist till enheten för teknisk inhämtning med placering i Stockholm
Ref nr: 2016-17842
Sista ansökningsdag: 28 februari 2017

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har närmare 1 100 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Enheten för teknisk inhämtning ingår i inhämtningsavdelningen. Enheten ansvarar bland annat för att hämta in information och identifiera hot från IT-baserade källor.

Vid enheten arbetar idag bland annat IT-specialister med djup teknisk kompetens.  

Arbetsuppgifter

I ditt dagliga arbete kommer du att säkerhetsgranska olika typer av applikationer och ta fram verktyg med syfte att utveckla enhetens förmåga till inhämtning och analys av tvångsmedelsinformation. Utfört arbete dokumenteras och presenteras för intresserade kollegor.

Du kommer även att arbeta operativt med uppdrag som innebär att inhämta, bearbeta och analysera information från IT-baserade källor, samt sammanställa detta i rapporter.

Eftersom variation och nya frågeställningar är vardag i arbetet krävs det att arbetssätt, metoder och verktyg ständigt utvecklas. En stor del av arbetstiden kommer därför att upptas av utvecklingsarbete.

Som IT-specialist kommer du att ha stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling och du har själv möjlighet att styra din tekniska arbetsmiljö. 

Erfarenhet och kompetens

Krav
För tjänsten krävs att du har:

  • Akademisk examen inom IT, alternativt har du förvärvat motsvarande, kunskap genom arbetslivserfarenhet.
  • Dokumenterad erfarenhet om minst ett operativsystem, hur det är uppbyggt och fungerar, främst ur ett säkerhetsperspektiv
  • Erfarenhet av teknisk säkerhetsgranskning.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande
Det är meriterande att du har erfarenhet av:

  • Programmering i Assembler.
  • Reverse Engineering.
  • Operativsystemnära programmering.
  • Flera operativsystem.

Egenskaper
Tjänsten kräver ett brinnande intresse för IT och en vilja att arbeta med tekniska frågeställningar på detaljnivå. Du är kreativ och uppskattar utmaningen att lösa komplexa problem.

Det är viktigt att du är en lagspelare som kan samarbeta för att öka helhetsförmågan samtidigt som du kan arbeta självständigt. Att dela med sig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet.

Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas under sex månader. Vi tillämpar individuell lönesättning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Säkerhetspolisen är placerad i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänt resultat efter säkerhetsprövning och registerkontroll som kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning kan du komma att krigsplaceras. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Information                                  

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att ringa ansvarig sektionschef, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen ring HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 84 79, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

I det viktiga uppdraget att skydda Sverige och demokratin behöver vi en stor bredd av kompetens och erfarenhet hos våra medarbetare. Tycker du att du har det vi söker och känner att vårt arbete verkar intressant? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

I rekryteringsprocessen kommer arbetspsykologiska test användas som en del i urvalet.

Vi erbjuder goda möjligheter till friskvård i våra egna träningslokaler.

I den här rekryteringen har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler och metod.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Försättsbladet finner du här.PDF (pdf, 562.4 kB) Samtliga handlingar ska vara i PDF-format eller Word.

I ditt personliga brev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med ref nr 2016-17842. Om du skickar e-post ange även ref nr i ämnesraden.

Via e-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss och inte via någon länk.

eller via post:

Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Ansökan ska ha kommit in senast den 28 februari 2017.