Säpo

Gruppchef

Vi söker gruppchef med ansvar för informationssäkerhet och bevissäkring i IT-miljö på Säkerhetsavdelningen med placering i Stockholm
Ref nr: 2017-3222
Sista ansökningsdag: 27 februari 2017

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har närmare 1 100 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Säkerhetspolisen söker en gruppchef med placering på Säkerhetsskyddsenheten vid huvudkontoret i Solna. Gruppen informationssäkerhet och bevissäkring i IT-miljö består av IT- och informationssäkerhetsexperter och IT-forensiker.

Arbetsuppgifter

Som gruppchef ansvarar du för gruppens resurser i den operativa verksamheten. Du är en del av enhetens ledningsgrupp och deltar i dess arbete med att leda och utveckla verksamheten. I uppgiften ligger också att verksamheten bedrivs med kvalitet, med tydlig mål- och resultatinriktning.

Du kan komma att ansvara för och driva interna och externa uppdrag, samt koordinera projekt som specialisterna deltar i.

Utöver personalansvar och måluppföljning ansvarar du också för gruppens kompetens och metodutveckling. Du ingår även i enhetens ledningsgrupp och stödjer enhetschefen utifrån den rollen.

Eftersom arbetet sker i den operativa verksamheten förekommer det arbete utanför kontorstid såväl som resor inom landet, också med kort varsel.

Erfarenhet och kompetens

Krav

 • Erfarenhet av att leda tekniska specialister
 • Relevanta högskolestudier
 • Mycket goda kunskaper och minst två års erfarenhet av kvalificerat arbete inom minst ett av följande områden;
  • Informationssäkerhet
  • Säkerhetsskydd
  • IT-forensik
  • IT-incidenthantering

Meriterande

 • Erfarenhet av verksamhetsuppföljning
 • Erfarenhet av personalansvar
 • Erfarenhet av resultatansvar
 • Kunskaper inom relevant juridik kopplat till polisoperativt arbete och säkerhetsskyddslagstiftningen

Egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du målinriktad, strukturerad och initiativrik med starkt eget driv och engagemang. Du har en god förmåga att identifiera vad som ska prioriteras och i samverkan med andra fatta beslut i komplicerade situationer. En förmåga att skapa förtroende och förståelse hos både beställare och inom gruppen ses som en förutsättning tillsammans med en väl utvecklad förmåga att samverka med både interna och externa parter.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, med sex månaders inledande provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Säkerhetspolisen är placerad i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänt resultat efter säkerhetsprövning och registerkontroll som kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning kan du komma att krigsplaceras. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Information

Vill du veta mer om funktionen är du välkommen att kontakta enhetschef, 010-568 81 79 eller till HR-enheten för information om rekryteringsprocessen, tfn 010-56 870 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 84 79, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess. För en del kategorier av anställda är huvudprincipen att anställningen ska bedömas som en hemlig uppgift.

I det viktiga uppdraget att skydda Sverige och demokratin behöver vi en stor bredd av kompetens och erfarenhet hos våra medarbetare. Tycker du att du har det vi söker och känner att vårt arbete verkar intressant? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

I rekryteringsprocessen kommer arbetspsykologiska test användas som en del i urvalet.Vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Vi eftersträvar också en jämn könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökanden.

Vi erbjuder goda möjligheter till friskvård i våra egna träningslokaler.

I den här rekryteringen har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler och metod.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Försättsbladet finner du här.PDF (pdf, 562.4 kB) Samtliga handlingar ska vara i PDF-format eller Word.

I ditt personliga brev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med ref nr 2017-3222. Om du skickar e-post ange även ref nr i ämnesraden.

Via e-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

eller via post:

Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss och inte via någon länk.

Ansökan ska ha kommit in senast den 27 februari 2017.