Säpo

Sambandscontroller

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Säkerhetspolisen söker nu en sambandscontroller till enheten för mottagning och delgivning med placering i Stockholm. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Referensnummer: 2018-15652
Sista ansökningsdag: 18 november
Placering: Stockholm

Enheten för mottagning och delgivning ansvarar för myndighetens informationsflöde och har ett övergripande ansvar för hantering av allmänna handlingar vid Säkerhetspolisen. Internationellt samband, som är en del i enheten, hanterar myndighetens internationella meddelandeväxling och består av en gruppchef, sambandscontrollers samt operatörer. Gruppen är ett stöd till myndighetens operativa verksamhet och arbetar nära enheten internationell samverkan och gruppen nationellt samband. Sambandscontrollern arbetar även i nära samarbete med gruppen för översättning.

Ditt uppdrag

Som sambandscontroller kommer du på ett övergripande plan koordinera processen för inkommande och utgående meddelanden till myndigheten. Du kommer även att ansvara för kvalitetssäkring av utgående meddelanden samt att dessa följer lagar, föreskrifter och interna bestämmelser. Vidare fungerar du som operativt stöd till myndighetens personal i alla verksamhetsgrenar avseende utgående meddelanden och som ett stöd till sambandsoperatörer avseende prioritering av inkomna meddelanden. Du har en daglig operativ överblick över myndighetens meddelandeväxling, du bedömer, prioriterar och beslutar om delgivning av meddelanden och vid särskild händelse är du enhetens ”point of contact”. I ditt dagliga arbete deltar du även aktivt i arbetet kring enhetens metodutveckling samt i utbildning av myndighetens personal.

Din kompetens

Vi söker dig som har polisexamen och/eller akademisk utbildning alternativt dokumenterad relevant erfarenhet som Säkerhetspolisen bedömer som likvärdig. Du har god kunskap om och flera års erfarenhet från polisiär underrättelseverksamhet eller från annan myndighet där underrättelsearbete bedrivs. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska i tal och skrift och har en god förmåga att läsa, förstå och tala engelska. Likaså har du allmän bred IT-kunskap ur ett användarperspektiv.

Meriterande för tjänsten är god förståelse för Säkerhetspolisens underrättelsebehov och/eller erfarenhet av internationellt samarbete. Har du språkkunskaper utöver svenska och engelska är det något som ses som positivt.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har hög integritet och är trygg i att fatta beslut. Som person är du pedagogisk, har en naturlig förmåga att engagera och entusiasmera dina kollegor och sprida kunskap till din omgivning. Du samarbetar effektivt med andra och har lätt för att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter såväl internt som externt. Då arbetet är föränderligt är det viktigt att du är flexibel och snabbt kan växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet utifrån given situation. Vidare ser vi att du är noggrann, uthållig och kan strukturera och prioritera ditt arbete, även under hög arbetsbelastning.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 73 40. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 562.4 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2018–15652. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2018-11-18.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.