Placeholders logotyp, till startsidan

DevOps & ML-Ops engineer

Sista ansökningsdag: 9 januari 2023

IT

Stockholm

Vill du hjälpa till att försvara Sveriges samhälle och demokrati samt göra skillnad på riktigt? Har du en passion för data science och AI? Är du driven i att säkerställa kvalité i data, modeller, kod och säker övervakning av system? Vill du arbeta med de största systemen för underrättelseverksamhet samt vara med i utvecklandet och drift av data science-system med de senaste teknikerna för datahantering och AI? Passa i så fall på att skicka in din ansökan redan idag för en chans att var med på en spännande resa

Diarienummer: 2022-24112

Det här är ditt uppdrag

Som DevOps eller ML-Ops engineer så ser du på olika systems och produkters hela livscykel och hjälper till att säkerställa kvalité på inte bara kod utan även data och modeller som används vid byggande och drift av data science-applikationer.
Beroende på personlig bakgrund och intresse så kan fokus för just dig anpassas, så att det t ex fokuseras på frågor så som robust drift av system, säkerhetstänkande vid utveckling (DevSecOps), kvalité på datahantering eller prestanda av AI-modeller (Data/ML-Ops). Du kommer att få en nyckelroll för hantering av avancerade system för bearbetning och analys av stora datamängder för hela myndigheten.
I arbetet kan det förekomma både inrikes- och utrikesresor.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har akademisk examen inom datavetenskap, relaterad utbildning eller kunskap som erhållits via arbetslivserfarenhet, samt kvalifikationer inom följande områden:

  • Hantering och övervakning av Linux eller relaterade operativsystem
  • Utveckling eller administration av Kubernetes och container-baserade system
  • CI/CD och automatiserade tester med språk som Python, Java, JavaScript, eller TypeScrip

Du kommunicerar även obehindrat på svenska och engelska, både i tal och i skrift.

För ML-Ops-rollen så krävs även kunskap inom utveckling och drift av dataflöden och AI-system med djupinlärningstekniker.
Det är meriterande om du har erfarenhet inom något av följande områden:

  • Infrastructur-as-code (IaC), med tekniker som Ansible eller Chef
  • Att bygga upp infrastruktur och system för hantering av stora datamängder, t ex data warehouse och data lake-system
  • Verktyg för effektiv och intelligent hantering av ostrukturerad data som text, bild och ljud
  • Systematiskt arbete med datakvalitet och frågor relaterade till personlig integritet
  • Arbete med IT-säkerhetsfrågor och säkerhetstänkande vid utveckling och drift av system

Även kunskap inom mer specifika tillämpningar som finansiell, telekom eller IT-forensisk data är en fördel. Det är också meriterande om du är van vid att utforska data och självständigt föreslå hur system bör utvecklas och integreras med andra system.

På myndigheten har vi en stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med detta.

Det här är kollegan vi söker

Du är kreativ med förmåga att hitta lösningar. Du har en positiv attityd och tar initiativ för att lösa komplexa problem. Du kan organisera komplexa och stora datamängder på ett sätt som gör det enklare att förstå och du brinner för att tillgängliggöra information som kan berika verksamheten.
Det är viktigt att du är kommunikativ och att du har en god förmåga att både initiera och att upprätthålla kontakter, både internt och externt. Du är van att samarbeta med andra, men arbetar lika effektivt på egen hand. Du kan framföra och ta emot konstruktiv kritik på ett sätt som gynnar helheten.
Du arbetar med ett stort egenansvar i en verksamhet som växlar mellan att vara planerad och händelsestyrd, där speciella händelser kan inträffa och vi kan behöva din kompetens extra mycket. Då krävs det att du är ansvarstagande, noggrann och flexibel.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att kontakta rekryterande chef via mejl, på [email protected]. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2023-01-09

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 1 november 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor