Placeholders logotyp, till startsidan

IT-forensiker

Sista ansökningsdag: 30 november 2022

IT

Stockholm

Är du en analytisk IT-forensiker som tar initiativ och gärna delar med dig av din kunskap?

Referensnummer: 2022-23290

Det här är ditt uppdrag

Som IT-forensiker hos Säkerhetspolisen kommer du få jobba med IT-forensiska undersökningar i syfte att stödja myndighetens utredningar och underrättelsearbete. Du får delta i planerandet och genomförandet av husransakningar, säkra de digitala spåren i beslagtagen IT-utrustning samt skriva IT-forensiska protokoll och vittna i samband med huvudförhandlingar i domstol. Utöver detta så ingår det att vara med och utveckla metoder och verktyg för undersökningen av IT-utrustning samt samverka med myndighetens samarbetspartners inom det IT-forensiska området.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

  • Akademisk examen inom IT-forensik, datateknik eller annan relevant utbildning, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet
  • Minst två års erfarenhet av arbete med IT-forensiska undersökningar
  • B-körkort då inrikes resor förekommer i tjänsten
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet från någon/några av följande områden:

  • Tidigare erfarenhet av brottsutredande verksamhet
  • Erfarenhet av analys av skadlig kod
  • Programmeringskunskaper
  • Språkkunskaper utöver svenska och engelska

Det här är kollegan vi söker

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med integritet, god social kompetens och hög samarbetsförmåga. Du behöver kunna prioritera det väsentliga och samtidigt noggrant utföra ditt jobb. Att ta egna initiativ och planera ditt eget arbete, även vid snabba förändringar, kommer naturligt för dig. Och att presentera och förmedla komplex information på ett tydligt sätt är inga problem, då det är självklar för dig att dela med dig av din kunskap och din analytiska förmåga.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 91 94 information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-11-30

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning.

Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Publicerad

 2 november 2022

Dela denna artikel

Placeholderlogotyp

Säkerhetspolisen avvärjer hot mot Sveriges säkerhet och mot medborgarnas fri- och rättigheter. Vårt uppdrag är att säkra framtiden för demokratin.

Sociala medier

Följ Säkerhetspolisen i sociala medier. Vi finns på Twitter och LinkedIn

Tipsa oss

Har du sett eller hört något som Säkerhetspolisen kan ha nytta av i arbetet för att skydda Sverige?

Till tipssidan

Telefon: 010-568 70 00

Om kakor på webbplatsen

På denna webbplats används endast nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera. Genom att klicka på "Jag förstår" sätts också en kaka för att fortsätta hålla meddelandet stängt.

Läs mer om kakor