Säpo

Lediga jobb

På denna sida presenteras lediga jobb vid Säkerhetspolisen under den tid det går att ansöka om anställning för det aktuella jobbet. Här presenteras även examensarbeten för 2020.

 • Rekryteringsadministratör

  Nu söker vi en noggrann och serviceinriktad kollega till HR-enheten för att arbeta med administrationen i hela rekryteringsprocessen.
 • Systemutvecklare med inriktning mot data science

  Vi söker dig med ett genuint intresse för data science och som vill använda din kreativitet och innovativa förmåga till att utveckla nya verktyg som kommer att ha stor inverkan på Säkerhetspolisens underrättelsearbete.
 • Översättare i ryska och kinesiska

  Nu söker vi översättare med genuint språkintresse och kunskap i ryska eller kinesiska språket för att arbeta med översättningar. Arbetet erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en dynamisk miljö, bedrivs till största del i projektform och är kopplad till verksamhetens olika operativa uppdrag. Är du den vi söker?
 • Utredare

  Nu söker vi utredare som vill arbeta med brottsutredningar inom Säkerhetspolisens ansvarsområde. Är du den vi söker?
 • Cyberanalytiker till säkerhetsskyddsenheten och enheten för taktisk säkerhetsanalys

  Säkerhetspolisen söker drivna cyberanalytiker för att arbeta med analys och bedömning av skyddsvärden, hot och sårbarheter inom ramen för Säkerhetspolisens uppdrag med säkerhetsskydd.
 • Handläggare till säkerhetsskyddsenheten

  Säkerhetspolisen driver utvecklingen av svenskt säkerhetsskydd och i den här rollen kommer du få vara med i den utvecklingen. Vi söker nu en ny kollega med kunskap och intresse för säkerhetsskydd för att arbeta med rådgivning och granskning av skyddsvärda verksamheter.
 • Medarbetare inom IT och teknik

  För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Drivs du av utmaningar och att lösa komplexa problem tillsammans med kompetenta och entusiastiska kollegor? Då kan du vara den vi söker.Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig om du kan vara aktuell för någon av våra tjänster. Det är endast du som bedöms vara aktuell som blir kontaktad. Placering i Solna, Stockholm.Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.