Säpo

Lediga jobb

På denna sida presenteras lediga jobb vid Säkerhetspolisen under den tid det går att ansöka om anställning för det aktuella jobbet. Här presenteras även examensarbeten för 2020.

 • Upphandlare

  Har du ett brinnande intresse för upphandling och goda kunskaper om lagar och förordningar inom ramen för offentlig upphandling? Säkerhetspolisens upphandlingsgrupp växer och vi söker nu engagerade medarbetare som brinner för anskaffning och vill vara en del på denna resa.
 • Chefsarkitekt IT/Teknik

  För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?
 • Teknikutvecklare

  Säkerhetspolisen söker en teknikutvecklare för att vara med i utvecklingen av myndighetens tekniska förmåga kopplat till verksamhetens olika operativa uppdrag.
 • Säkerhetsskyddstekniker

  Säkerhetspolisen söker en säkerhetsskyddstekniker med hög teknisk kompetens och erfarenhet av praktiskt tekniskt arbete för att arbeta med säkerhetsskyddsundersökningar och stödja myndigheten med kompetens inom ditt expertområde.
 • Seniora utvecklare till enheten för innovation

  Vi söker erfarna utvecklare med förmåga att snabbt kunna ta till sig ny teknik och utveckla prototyper som binder samman olika teknologier för att hitta nya användningsområden. Som utvecklare på enheten för innovation ingår du i ett litet och snabbrörligt team som sätts samman med verksamhet och extern expertis för att effektivt lösa utmaningar i teknikens framkant.
 • IT-säkerhetsspecialister till våra externa säkerhetsskyddsuppdrag

  Vi söker nu flera kreativa och entusiastiska IT-säkerhetsspecialister till våra externa uppdrag inom säkerhetsskydd. Var med och utveckla IT-säkerhetsförmågan för samhällets mest skyddsvärda verksamheter.
 • Dataanalytiker till enheten för teknisk inhämtning och analys

  Vi söker dig som brinner för att utvinna information och kunskap ur komplexa datamängder och har ett starkt intresse för underrättelseverksamhet och brottsbekämpning.
 • Informationssäkerhetsspecialist till säkerhetsskyddsenheten

  Säkerhetspolisen söker nu och en kunnig och erfaren informationssäkerhetsspecialist till säkerhetsskyddsenheten. Var med och säkerställ skyddsnivån avseende informationssäkerhet för samhällets mest skyddsvärda verksamheter.
 • Testledare/Senior testare

  Nu söker vi en Testledare/Senior testare med stort teknikintresse och god samarbetsförmåga, som är strukturerad, ansvarsfull och har flerårig erfarenhet av arbete med kvalitetssäkring av IT-system. Du kommer att arbeta med våra egenutvecklade system samt med kommersiella system där vi vidareutvecklat och anpassat funktioner för en unik verksamhet.
 • Informationssäkerhetschef

  Säkerhetspolisen söker informationssäkerhetschef för att leda myndighetens strategiska arbete inom informationssäkerhet och specifikt med informationssäkerhetskrav och – strategier.
 • Windowstekniker som vill utvecklas med oss

  Vi söker nu dig som är en erfaren IT-tekniker med gedigen kunskapsbas i Windows Server, som känner ett driv för din egen utveckling och har lätt för att ta till dig ny teknik.
 • Systemutvecklare

  Nu söker vi systemutvecklare med stort teknikintresse och en pragmatisk syn på teknikval. Du värdesätter kvalitet och kan bidra med din breda tekniska erfarenhet i de projekt och uppdrag där du deltar. Du kommer att arbeta i våra egenutvecklade system, samt i kommersiella system där vi vidareutvecklar och anpassar funktioner för en unik verksamhet.
 • DevOps-ingenjör

  Säkerhetspolisen söker DevOps-ingenjör till enheten för teknisk inhämtning och analys. Enheten ansvarar bland annat för att hämta in information och identifiera hot från it-baserade källor. I denna roll är du länken mellan utveckling, operativ drift och användning av avancerade tekniska system. Du kommer arbeta nära it-specialister och utvecklare med djup teknisk kompetens.
 • Systemutvecklare med intresse för IT-säkerhet

  Vi söker systemutvecklare med stort intresse för IT-säkerhet till enheten för teknisk inhämtning och analys. Arbetet innebär mjukvaruutveckling av applikationer som möjliggör inhämtning av tvångsmedelsinformation och du kommer arbeta tillsammans med IT-specialister med djup teknisk kompetens.
 • IT-specialist inom teknisk säkerhetsgranskning

  Vi söker IT-specialister med fokus på teknisk säkerhetsgranskning. Du kommer att säkerhetsgranska olika typer av applikationer och ta fram verktyg med syfte att utveckla förmågan till inhämtning och analys av tvångsmedelsinformation. Du jobbar i nära samarbete med it-specialister med djup teknisk kompetens.
 • Inköpare inom IT/teknik

  Vi söker en erfaren teknisk inköpare som kommer ansvara för inköp och beställningar från vår teknikavdelning. Du är länken mellan tekniker, ekonomer, leverantörer och jurister och du drivs av att förbättra och effektivisera inköpsarbetet.
 • Systemadministratör Linux

  Vi söker nu systemadministratörer som tycker om tekniska utmaningar och som gärna tar ansvar för att helheten fungerar. Du kommer vara del av ett team som ansvarar för att ta hand om den befintliga miljöns alla delar med allt från rutinåtgärder till utmanande felsökning och problemlösning.
 • Penetrationstestare till våra interna och externa uppdrag

  Vi söker dig som brinner för IT-säkerhet och vill jobba som penetrationstestare med uppdraget att genomföra penetrationstester och tekniska säkerhetsgranskningar av IT-miljöer, såväl internt på Säkerhetspolisen som hos samhällets mest skyddsvärda verksamheter.
 • IT-säkerhetsspecialister inom olika områden

  Vill du vara med och utveckla Säkerhetspolisens IT-säkerhetsarbete inför framtiden? Vi söker nu flera kreativa och entusiastiska IT-säkerhetsspecialister inom olika områden. Beroende på vilken inriktning du väljer och de frågor som du brinner för så kan du vara med och utveckla Säkerhetspolisens förmåga inom bland annat IT-säkerhetsarkitektur, IT-säkerhetsincidenthantering, IT-säkerhetsövervakning, Penetrationstester och/eller analys av skadlig kod.