Säpo

Lediga jobb

På denna sida presenteras lediga jobb vid Säkerhetspolisen under den tid det går att ansöka om anställning för det aktuella jobbet. Här presenteras även examensarbeten för 2020.

 • Chef till gruppen för IT-support

  För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Vi söker en utvecklingsfokuserad gruppchef med god förmåga att leda andra och driva verksamheten effektivt och långsiktigt framåt.
 • Receptionist

  Brinner du för service och trivs med att vara ansiktet utåt? Nu söker vi en serviceinriktad receptionist för att tillsammans med trevliga kollegor ansvara för myndighetens servicecenter.
 • HR-partner

  Säkerhetspolisen söker en erfaren och verksamhetsnära HR-partner som motiveras av både strategiska och operativa HR-frågor. Vill du göra skillnad och bidra till att våra chefer har förutsättningar att leda i vårt viktiga och spännande uppdrag, då är det här rollen för dig!
 • Seniora systemutvecklare

  Vi söker erfarna utvecklare som värdesätter kvalitet och som kan bidra med sin breda tekniska erfarenhet för att utveckla robusta system med höga krav på säkerhet.
 • Fastighetsskötare

  Säkerhetspolisen söker en lösningsorienterad och driven fastighetsskötare som vill ha en varierad vardag där praktiskt arbete blandas med att ge god service.
 • DevOps (Linux)

  Vill du arbeta i en agil miljö med utvecklingen av nästa generations teknikplattformar och bidra till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?

 • Chef till enheten för Data Science och Automation

  Vill du vara med och bidra till att vi gör Sverige ännu säkrare? Att vi ökar våra möjligheter att förhindra ett terrorattentat eller kanske hittar en spion långt tidigare än vad som varit möjligt hittills? Då är detta jobbet för dig!
 • Chef till enheten för cyberteknik

  Vill du vara med och bidra till att vi gör Sverige ännu säkrare? Att vi ökar våra möjligheter att förhindra ett terrorattentat eller kanske hittar en spion långt tidigare än vad som varit möjligt hittills? Vill du vara med och bidra till ökad cybersäkerhet i Sverige? Då är detta jobbet för dig!
 • Systemutvecklare med inriktning mot data science

  Vi söker dig med ett genuint intresse för data science och som vill använda din kreativitet och innovativa förmåga till att utveckla nya verktyg som kommer att ha stor inverkan på Säkerhetspolisens underrättelsearbete.
 • Cyberanalytiker till säkerhetsskyddsenheten och enheten för taktisk säkerhetsanalys

  Säkerhetspolisen söker drivna cyberanalytiker för att arbeta med analys och bedömning av skyddsvärden, hot och sårbarheter inom ramen för Säkerhetspolisens uppdrag med säkerhetsskydd.
 • Medarbetare inom IT och teknik

  För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Drivs du av utmaningar och att lösa komplexa problem tillsammans med kompetenta och entusiastiska kollegor? Då kan du vara den vi söker.Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig om du kan vara aktuell för någon av våra tjänster. Det är endast du som bedöms vara aktuell som blir kontaktad. Placering i Solna, Stockholm.Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.