Säpo

Lediga jobb

På denna sida presenteras lediga jobb vid Säkerhetspolisen under den tid det går att ansöka om anställning för det aktuella jobbet.

 • Sambandsoperatörer/registratorer

  Vill du arbeta inom ett område som kräver noggrannhet, flexibilitet och administrativ skicklighet? Då kan det vara dig vi söker. Vi förstärker bemanningen på myndighetens sambandskontor och söker registratorer/sambandsoperatörer till vår enhet mottagning och delgivning.Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig om du kan vara aktuell för tjänsten. Det är endast du som bedöms vara aktuell som blir kontaktad. Välkommen med din ansökan!
 • Kollegor inom IT och teknik

  Drivs du av utmaningar och att lösa komplexa problem tillsammans med kompetenta och entusiastiska kollegor? Då kan du vara den vi söker. Vi förstärker oss nu inom IT och teknik för att alltid kunna ligga steget före för att förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet.Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig om du kan vara aktuell för någon av våra tjänster.
 • Analytiker till Säkerhetspolisen

  Har du erfarenhet inom analysarbete och vill bidra med viktiga underlag för beslut i Säkerhetspolisens operativa verksamhet? Nu söker vi analytiker med stor drivkraft och hög analytisk förmåga. Välkommen med din ansökan.
 • Säkerhetspolisen söker morgondagens analytiker

  Är du i början av ditt yrkesliv och kanske precis tagit din examen? Här får du möjlighet att utveckla dina analytiska färdigheter och bidra till något som verkligen gör skillnad.
 • HR-partner till Säkerhetspolisen

  Nu söker Säkerhetspolisen en erfaren HR-partner med intresse för lönebildning. Vill du göra skillnad och bidra till att våra chefer har förutsättningar att leda i vårt viktiga och spännande uppdrag, då är det här rollen för dig!
 • Gruppchef för Säkerhetspolisens IT-forensiker

  Säkerhetspolisens IT-forensiska verksamhet utgör en central beståndsdel i myndighetens arbete med att förebygga och utreda särskilt allvarliga brott. Vi söker nu en gruppchef till den IT-forensiska verksamheten och letar efter dig som har ett tillitsbaserat förhållningssätt till dina medarbetare och som trivs med att jobba förutsättningsskapande.
 • Exploitutvecklare i Malmö eller Stockholm

  Vill du överlista säkerhetsmekanismer och skriva exploits som visar hur sårbarheter kan utnyttjas? Arbetar du systematiskt och strukturerat men tycker om när du utmanas och inte vet var arbetet ska ta dig när du påbörjar ett projekt? Vi söker nu både seniora medarbetare med flera års erfarenhet, men också juniora medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss.
 • Säkerhetsskyddsspecialist inom området personalsäkerhet

  Säkerhetspolisen driver utvecklingen av svenskt säkerhetsskydd för den civila sektorn. Vi söker nu en specialist med strategiskt perspektiv på säkerhetsskydd och området personalsäkerhet. Vill du vara med och utveckla Sveriges säkerhet? Välkommen till oss!
 • Genom att skydda en skyddar du alla. Bli livvakt.

  Att möjliggöra för våra mest skyddsvärda att utföra sitt uppdrag utan oro är att skydda demokratin. Är du polis och nyfiken på ett unikt och omväxlande uppdrag som ställer höga krav på social kompetens, handlingskraft och fingertoppskänsla? Säkerhetspolisen söker nu livvakter som vill ha en tempoväxlande vardag nära händelsernas centrum.
 • Säkerhetspolisens traineeprogram inom IT 2022

  Kan du hitta teknikens svaga punkter eller kan du utveckla applikationer som gör skillnad? Kanske kan du skapa effektiva AI-lösningar? Nu satsar vi på att stärka vår IT-avdelning med ny kompetens och den senaste teknologin. Välkommen att söka ett unikt traineeprogram som efter programmets slut övergår till en tillsvidareanställning inom Säkerhetspolisen.
 • IT-säkerhetsspecialist till säkerhetsskyddsenheten

  Är du en IT-säkerhetsspecialist som vill vara med och bygga upp och utveckla arbetet inom Nationellt cybersäkerhetscenter? Då ska du söka tjänsten hos oss på Säkerhetspolisen.
 • Informationssäkerhetsspecialister till säkerhetsskyddsenheten

  Är du en informationssäkerhetsspecialist som vill arbeta för Sveriges säkerhet? Vill du vara en del av att bygga upp och utveckla Säkerhetspolisens arbete inom Nationellt cybersäkerhetscenter? Välkommen till oss!
 • Informationssäkerhetsspecialister till avdelningen för intern säkerhet

  Har du ett genuint intresse för säkerhetsfrågor och är en lösningsorienterad person med en analytisk förmåga? Vi söker nu nya kollegor som vill arbeta med informationssäkerhet i ett team med fokus på verksamhets- och säkerhetsskydd i det interna säkerhetsarbetet.
 • Gruppchef inom data science

  Vill du arbeta inom ett ansvarsområde med arbetsuppgifter som få andra arbetsgivare kan erbjuda? Har du en passion för data science och AI och vill vara med och göra skillnad på riktigt? Vill du vara med i utvecklandet av en ny data science-plattform där data lagras och analyseras med de senaste teknikerna för datahantering och AI? Vi söker nu gruppchef inom data science-området.
 • Produktägare inom data science

  Har du en passion för data science och AI och vill göra nytta för Sverige? Här får du ett ansvarsområde med arbetsuppgifter som få andra arbetsgivare kan erbjuda. Vi ser ett ökat behov av data science- och AI-tekniker inom vår verksamhet och söker därför produktägare inom området.
 • Vill du jobba med data science och AI?

  Har du erfarenhet av data science-tekniker som AI och djupinlärning? Brinner du för att skapa förutsättningar som kan berika? Vi söker nu nya kollegor, bland annat Data & ML engineers, backend och frontend engineers, data scientists och operativa dataanalytiker som vill vara en del i vårt team inom data science-området!
 • Medarbetare till Säkerhetspolisens cyberteknikverksamhet i Linköping, Malmö och Stockholm

  Har du djupa kunskaper om och ett starkt intresse för cybersäkerhet? Vill du arbeta med arbetsuppgifter som få andra arbetsgivare kan erbjuda? Tycker du om att lösa svåra tekniska utmaningar i nära samarbete med kunniga kollegor? Vill du utveckla dina förmågor tillsammans med några av de allra bästa, men också dela med dig av det du lärt dig till andra? Vill du använda dina samlade färdigheter för att skydda Sverige och ser inga problem med att inte kunna berätta om dina egna ansträngningar och resultat utanför jobbet?