Säpo

Lediga jobb

På denna sida presenteras lediga jobb vid Säkerhetspolisen under den tid det går att ansöka om anställning för det aktuella jobbet.

 • Administratör med fokus på säkerhetsskyddsavtal

  Har du erfarenhet av administrativt arbete inom rättsvårdande eller brottsbekämpande myndighet? Vi söker nu en administratör som vill arbeta med säkerhetsskyddsärenden med fokus på säkerhetsskyddsavtal. Är du den vi söker?
 • Vendor Manager

  Vill du ha en central roll som stöd i strategiska frågor, upprätthålla och utveckla kontakten med leverantörer och vara med och koordinera Säkerhetspolisens interna arbete vad gäller leverantörshantering? Då ska du söka tjänsten som Vendor Manager på vår IT- och teknikavdelning.
 • Filmfotograf

  Har du erfarenhet av arbete inom rörlig bild? Vill du vara delaktig i livesändningar och dokumentera olika uppdrag som Säkerhetspolisen är delaktig i? Då ska du söka rollen som filmfotograf hos oss!
 • Fotograf

  Är du en professionell fotograf som vill vara med i händelsernas centrum och samtidigt arbeta med ett projekt från början till slut? Då ska du söka tjänsten som fotograf hos oss!
 • Data Scientist

  Vi ser ett ökat behov av data science- och AI-tekniker för en intelligent informationshantering inom vår verksamhet. Vi söker dig som brinner för de senaste teknikerna inom data science och AI, vill vara med att forska och driva utvecklingen framåt och dessutom har ett starkt intresse för att hjälpa till att göra Sverige säkrare. Skicka din ansökan redan idag så får du vara med från början.
 • Full Stack Engineer

  Vi ser ett ökat behov av att bygga AI-baserade system för en intelligent datahantering inom vår verksamhet. Vi söker dig som brinner för backend- och/eller frontendtekniker och dessutom är intresserad av AI. Du behöver inte vara expert på både backend- och frontendtekniker så länge du är intresserad av båda sidorna av systemen. Om du vill vara med och bygga system som använder de senaste teknikerna och du dessutom har ett starkt intresse för att hjälpa till att göra Sverige säkrare, då ska du söka denna tjänst.
 • Data & Machine Learning Engineer

  Vi ser ett ökat behov av effektiv dataprocessning och intelligent informationshantering inom vår verksamhet. Därför söker vi nu data engineers och machine learning engineers som vill hjälpa till med vår satsning att bygga upp system och nya plattformar som kan stödja behoven och myndighetens verksamhet. Vill du effektivisera och utveckla dataflöden med de senaste teknikerna och hjälpa till att göra Sverige säkrare? Skicka in din ansökan redan idag och få möjlighet att vara med från början.
 • SOC-operatör till cyberteknikverksamheten

  Vill du stå i den främsta försvarslinjen och använda dina samlade färdigheter för att skydda Säkerhetspolisen och Sverige mot kvalificerade cyberangrepp? Vill du utveckla dina förmågor tillsammans med några av de allra bästa, men också dela med dig av det du lärt dig till andra? Brinner du för att analysera data för att hitta avancerade cyberangrepp? Vill du arbeta med Threat Intelligence och omsätta det i förbättrad säkerhet?Nu söker vi SOC-operatörer till vår cyberteknikverksamhet.
 • Gruppchefer till cyberteknikenheten

  Vi expanderar och söker därför flera gruppchefer till vår cyberteknikenhet. Vi söker dig som är självgående och har god förmåga att leda din grupp mot gemensamt uppsatta mål. Du drivs av att göra nytta för Sverige och har inga problem med att verka i det tysta. De krav vi ställer på dig är höga, men i gengäld får du ett ansvarsområde och arbetsuppgifter som få andra arbetsgivare kan erbjuda. Och du får vara med och göra skillnad på riktigt!
 • Säkerhetsskyddshandläggare med fokus på säkerhetsskyddsavtal

  Har du kunskap och intresse för säkerhetsskydd och säkerhetsskyddsavtal? Vi söker nu en handläggare med fokus på säkerhetsskyddsavtal som vill arbeta med kravställning och analys i säkerhetsskyddsärenden.
 • Offensiv IT-säkerhetsspecialist i Malmö eller Stockholm

  Säkerhetspolisen söker dig som kan överlista säkerhetsåtgärder och få datorsystem att bete sig på sätt de inte var tänkta att göra. Du ska använda dina tekniska förmågor till att ta fram verktyg för insamling av information till våra utredare och analytiker.
  Du arbetar tillsammans med likasinnade specialister med djup kompetens.

 • DevOps-ingenjör inom cyberteknik

  Säkerhetspolisen söker DevOps-ingenjörer med intresse för IT-säkerhet. Du är länken mellan utveckling och den operativa driften av system för teknisk insamling av information som behövs i Säkerhetspolisens underrättelse- och utredningsverksamhet.
 • IT-supporttekniker/First line IT-support

  Har du erfarenhet av att supportera och gillar att lösa IT-relaterade problem? Då ska du söka tjänsten som supporttekniker på Säkerhetspolisen!
 • Systemutvecklare inom cyberteknik i Malmö eller Stockholm

  Säkerhetspolisen söker nu systemutvecklare som vill vara med och utveckla system för vår tekniska inhämtning av information. Är du en självgående och kreativ utvecklare som vill skriva säkerhetskritisk kod, då ska du komma till oss!
 • Windowstekniker

  Som tekniker utvecklar och förvaltar du vår Windowsplattform, vilket är en vital funktion som verksamheten ska kunna lita på. Har du erfarenhet av Windows-plattformen och trivs med frihet under ansvar? Välkommen att söka tjänsten som Windowstekniker.
 • DevOps Engineer/Infrastructure Developer

  Vill du arbeta i en komplex IT-miljö och vara med och påverka utvecklingen av Säkerhetspolisens nästa generations teknikplattformar? Brinner du för Infrastructure as Code och automatisering, vill arbeta i en agil miljö och se hur ny teknik kan göra Sverige ännu säkrare? Då ska du söka vår tjänst som DevOps Engineer/Infrastructure Developer.
 • Utbildningssamordnare inom polisoperativa utbildningar

  Är du polis och har erfarenhet av utbildningsverksamhet? Vi söker nu en utbildningssamordnare som vill arbeta med att utveckla Säkerhetspolisens polisoperativa utbildningar. Välkommen med din ansökan!
 • Utredare

  Säkerhetspolisen utreder brott inom bland annat kontraspionage, kontraterrorism och säkerhetsskydd. Vi söker nu nya kollegor som vill arbeta med brottsutredningar som bidrar till Sveriges säkerhet. Är du den vi söker?
 • Operativa handläggare till Säkerhetspolisen i Malmö

  Vi söker nu operativa handläggare till Säkerhetspolisen i Malmö som vill arbeta med inhämtning och reduktion mot aktörer som utgör ett hot mot Sveriges säkerhet. Har du lätt för att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter? Har du erfarenhet av polisoperativt arbete? Då kan det vara dig vi söker.
 • Operativa handläggare till Säkerhetspolisen i Göteborg

  Vi söker nu operativa handläggare till Säkerhetspolisen i Göteborg som vill arbeta med inhämtning och reduktion mot aktörer som utgör ett hot mot Sveriges säkerhet. Har du lätt för att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter? Har du erfarenhet av utredningsarbete? Då kan det vara dig vi söker.
 • Domänarkitekt

  Tycker du om variation i ditt arbete, vill du vara med och driva Säkerhetspolisen framåt med fokus på verksamhets- och nyttoperspektivet? Har du erfarenhet av IT, infrastruktur och system och tycker om att ta dig an utmaningar? Välkommen att söka tjänsten som domänarkitekt hos oss!
 • Underrättelsehandläggare

  Vi söker nu uthålliga och lösningsorienterade handläggare till vår operativa underrättelseverksamhet. Är du bra på att bearbeta och analysera information? Har du polisiär utbildning och erfarenhet? Då kan det vara dig vi söker.
 • Medarbetare till Säkerhetspolisens cyberteknikverksamhet i Linköping, Malmö och Stockholm

  Har du djupa kunskaper om och ett starkt intresse för cybersäkerhet? Vill du arbeta med arbetsuppgifter som få andra arbetsgivare kan erbjuda? Tycker du om att lösa svåra tekniska utmaningar i nära samarbete med kunniga kollegor? Vill du utveckla dina förmågor tillsammans med några av de allra bästa, men också dela med dig av det du lärt dig till andra? Vill du använda dina samlade färdigheter för att skydda Sverige och ser inga problem med att inte kunna berätta om dina egna ansträngningar och resultat utanför jobbet?
 • Säkerhetsskyddshandläggare med juridisk kompetens

  Säkerhetspolisen driver utvecklingen av svenskt säkerhetsskydd. I det här jobbet deltar du i tillsyns- och samrådsärenden samt handlägger ärenden om säkerhetskänsliga verksamheter. Säkerhetsskydd handlar om att skydda säkerhetskänslig verksamhet hos myndigheter och företag mot spioneri, sabotage, terroristbrott och andra brott som kan hota verksamheten.
 • Systemutvecklare

  Vill du arbeta i ett team som strävar efter att ligga i framkant vad gäller teknik, med kollegor som engagerar varandra och som driver utvecklingen framåt? Oavsett om du är frontend-, backend- eller fullstackutvecklare är du den vi söker.
 • Registratorer/sambandsoperatörer

  Vill du arbeta inom ett område som kräver noggrannhet, flexibilitet och administrativ skicklighet? Då kan det vara dig vi söker. Vi förstärker bemanningen på myndighetens sambandskontor och söker registratorer/sambandsoperatörer till vår enhet mottagning och delgivning.Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig om du kan vara aktuell för tjänsten. Det är endast du som bedöms vara aktuell som blir kontaktad.
 • Medarbetare inom informationshantering för IT och teknik

  Kunskap ger trygghet. Nu tar vi stora steg för att ytterligare vässa våra verktyg för att hantera den viktigaste tillgången för vår myndighet; Information!Vår verksamhet kretsar kring inhämtning, bearbetning och analys av information. Vill du vara med och utveckla vår förmåga att skydda Sverige? Vi söker dig som ser möjligheterna med en datadriven informationsmodell och vill utforska nya möjligheter i teknikens framkant.


 • Medarbetare inom IT och teknik

  Drivs du av utmaningar och att lösa komplexa problem tillsammans med kompetenta och entusiastiska kollegor? Då kan du vara den vi söker. Vi förstärker oss nu inom IT och teknik för att alltid kunna ligga steget före för att förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet.Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig om du kan vara aktuell för någon av våra tjänster.