Säpo

Lediga jobb

På denna sida presenteras lediga jobb vid Säkerhetspolisen under den tid det går att ansöka om anställning för det aktuella jobbet.

 • Kravanalytiker med förståelse för UX

  Har du lätt att förstå en verksamhet, dess behov och kan sedan omsätta dessa till krav som utvecklarna sedan kan arbeta med? Då är du kanske vår nya kollega på Säkerhetspolisens IT- och teknikavdelning. Välkommen med din ansökan!
 • Vi behöver fler applikationsspecialister!

  Är du en kommunikativ person som trivs bra såväl bland dina tekniskt kunniga kollegor som hos användare och leverantörer? Är du vass på att vårda och optimera applikationer och vill vara med och göra någonting för Sverige? Då ska du definitivt söka en av våra tjänster som applikationsspecialist till ett av våra DevOps-team!
 • Arkitekt för att strategiskt driva utveckling av affärssystem och mobila lösningar

  Vill du arbeta i en verksamhet som få har inblick i? Drivs du av att ha helhetsperspektivet samtidigt som du är en del i det mer detaljerade arbetet? Vill du arbeta verksamhetsnära, men inte släppa IT och tekniken? Då ska du söka någon av våra roller som domänarkitekt.
 • Arkitekt för att strategiskt driva utveckling av infrastrukturområdet, dataflöden och IT-arbetsplats

  Ligger IT och arkitektur dig varmt om hjärtat? Vill du vara med att utveckla för Sveriges säkerhet? Då är du varmt välkommen till oss på Säkerhetspolisen och rollen som domänarkitekt till något av områdena inom infrastruktur och support.
 • Digital redaktör

  Gillar du kommunikativa utmaningar? Har du erfarenhet av att utveckla digital kommunikation? Nu söker vi en digital redaktör som vill ansvara för myndighetens externa webbplats. Välkommen med din ansökan!
 • Digital kommunikatör

  Drivs du av att skapa innehåll som engagerar? Nu söker vi en digital kommunikatör som vill vara en viktig del i arbetet med myndighetens interna och externa kommunikation. Välkommen med din ansökan!
 • Receptionist

  Brinner du för service och trivs med att vara ansiktet utåt? Nu söker vi en serviceinriktad receptionist för att tillsammans med trevliga kollegor ansvara för myndighetens servicecenter.
 • Sektionschef personskydd

  Vill du vara med att utveckla personskyddsverksamheten inom Säkerhetspolisen? Är du en ledare som lyfter fram dina medarbetares prestationer och får andra att utvecklas och växa? Välkommen att söka tjänsten som sektionschef inom personskydd.
 • Arbetsrättsspecialist

  Har du juridisk utbildning och vill vara en viktig del i Säkerhetspolisens arbetsrättsliga arbete? Vill du arbeta med utredning av arbetsrättsliga frågor och fungera som expert i uppgifter som faller inom det arbetsrättsliga området? Då ska du söka jobbet som arbetsrättsspecialist hos oss.
 • Handläggare ledningsstöd

  Är du en person som tycker om ordning och reda och vill bidra till verksamhetsplanering och uppföljning? Då ska du söka tjänsten som handläggare ledningsstöd inom verksamheten för säkerhetsskydd.
 • Gruppchefer till säkerhetsunderrättelseavdelningen

  Vill du bidra till att skapa förutsättningar för ett fortsatt utvecklat arbete med att bedöma och reducera hotet från våldsbejakande extremism? Är du en ledare som lyfter fram dina medarbetares prestationer och får andra att utvecklas och växa? Då ska du söka tjänsten som gruppchef till säkerhetsunderrättelseavdelningen.
 • Säkerhetssamordnare

  Har du kunskap och intresse för säkerhetsfrågor kopplat till fysiskt skydd av lokaler? Är du bra på att bygga nätverk med fokus på gemensamma mål och långsiktig effekt? Då ska du söka tjänsten som säkerhetssamordnare hos oss!
 • Specialist fysisk säkerhet

  Har du erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och fördjupad kunskap och intresse inom fysisk säkerhet? Vi söker nu en specialist som vill ansvara för att vidareutveckla arbetet inom fysiskt säkerhet på Säkerhetspolisen.
 • Är du en polyglott utvecklare med ett inre driv att testa det senaste?

  Har du ett inre driv att testa det senaste inom programmeringsspråk, ramverk och verktyg högt och lågt i teknikstacken? Tycker du utveckling är fantastiskt, men driftsättning och underhåll inte lika så? Kanske känner du inte fullständig tillfredsställelse inom branscher som fintech, musikstreaming eller färgglada dataspel, utan vill vara med och bidra till en bättre värld? Då är du välkommen till oss på innovationsenheten här på Säkerhetspolisen!


 • Gruppchef till fysisk säkerhet

  Är du en person med genuin förmåga att leda och utveckla andra och som med tillit skapar motivation och delaktighet i gruppen för att nå uppsatta mål? Vi söker nu en motiverad, erfaren gruppchef som vill leda och utveckla en grupp inom fysisk säkerhet.
 • Infrastructure Developer/Engineer

  Vill du jobba med IT-miljöer för Säkerhetspolisens underrättelseverksamhet?Vi söker dig som brinner för Infrastructure as Code . Du är nyfiken på ny teknik och automatiserar allt repetitivt som kommer i din väg. Du vill utvecklas tillsammans med kollegor i ett innovativt DevOps-team och du vill använda din dyrbara tid och expertis till att göra Sverige säkrare.Välkommen till enheten för infrastruktur på Säkerhetspolisen!

 • Är du polis och bra på att smälta in men vill ha ett jobb som sticker ut? Bli spanare på Säkerhetspolisen!

  Nu söker vi dig som vill utvecklas i din roll som polis och arbeta nära händelsernas centrum. Som spanare på Säkerhetspolisen levererar du viktiga, ofta avgörande pusselbitar i ärenden som rör Sveriges säkerhet. Ser du det ingen annan ser? Välkommen till en annorlunda vardag med lågfrekvent spänning i kombination med hög intensitet.
 • Medarbetare inom informationshantering för IT och teknik

  Kunskap ger trygghet. Nu tar vi stora steg för att ytterligare vässa våra verktyg för att hantera den viktigaste tillgången för vår myndighet; Information!Vår verksamhet kretsar kring inhämtning, bearbetning och analys av information. Vill du vara med och utveckla vår förmåga att skydda Sverige? Vi söker dig som ser möjligheterna med en datadriven informationsmodell och vill utforska nya möjligheter i teknikens framkant.

 • Medarbetare till Säkerhetspolisens cyberteknikverksamhet i Linköping, Malmö och Stockholm

  Har du djupa kunskaper om och ett starkt intresse för cybersäkerhet? Vill du arbeta med arbetsuppgifter som få andra arbetsgivare kan erbjuda? Tycker du om att lösa svåra tekniska utmaningar i nära samarbete med kunniga kollegor? Vill du utveckla dina förmågor tillsammans med några av de allra bästa, men också dela med dig av det du lärt dig till andra? Vill du använda dina samlade färdigheter för att skydda Sverige och ser inga problem med att inte kunna berätta om dina egna ansträngningar och resultat utanför jobbet?
 • Registratorer/sambandsoperatörer

  Vill du arbeta inom ett område som kräver noggrannhet, flexibilitet och administrativ skicklighet? Då kan det vara dig vi söker. Vi förstärker bemanningen på myndighetens sambandskontor och söker registratorer/sambandsoperatörer till vår enhet mottagning och delgivning.Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig om du kan vara aktuell för tjänsten. Det är endast du som bedöms vara aktuell som blir kontaktad.
 • Medarbetare inom IT och teknik

  Drivs du av utmaningar och att lösa komplexa problem tillsammans med kompetenta och entusiastiska kollegor? Då kan du vara den vi söker. Vi förstärker oss nu inom IT och teknik för att alltid kunna ligga steget före för att förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet.Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig om du kan vara aktuell för någon av våra tjänster.