Säpo

Chef till gruppen för IT-support

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Vi söker en utvecklingsfokuserad gruppchef med god förmåga att leda andra och driva verksamheten effektivt och långsiktigt framåt.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-08-20
Referensnummer: 2020-14422

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med goda ledaregenskaper som ser möjligheter i förändring och som får andra att utvecklas och växa. Du kommer vara en viktig del i uppbyggnadsfasen av Säkerhetspolisens nyinrättade IT- och teknikavdelning. För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du triggas och inspireras av förändringsarbete. Du levererar dina resultat med hänsyn taget till helheten och har intresse och förmåga att sätta dig in i den övriga verksamheten utöver IT och teknik. Vidare är det av stor vikt att du har förmåga att samarbeta effektivt med andra samt att du samverkar på ett konstruktivt sätt inom och utanför myndigheten. Du kommunicerar väl, både skriftligt och muntligt, och ser återkoppling som en naturlig del av ledarskapet.

Vi ser att du är säkerhetsmedveten, har hög integritet och med mod och gott omdöme fattar beslut i komplexa frågor. Du sätter tydliga mål och leder utifrån dessa verksamhetens arbete mot goda resultat. Som ledare är du utvecklingsorienterad och arbetar ständigt med förbättringar i verksamheten samtidigt som du engagerar och entusiasmerar.

Ditt uppdrag

Du har personalansvar för en grupp medarbetare och ansvarar för övervakning och initial felavhjälpning av IT-miljöer samt att tillhandahålla kompetens för tekniskt stöd och användar­support till hela myndigheten. Helhetsperspektiv samt stöd till kollegor och intressenter i att behålla fokus på aktiviteter som skapar värde blir därför en viktig del av uppdraget, liksom att främja effektivt samarbete i en trygg miljö. Du arbetar fortlöpande med att utveckla dina medarbetare för att maximera utveckling och lärande och att säkerställa en god arbetsmiljö. Vidare är rekrytering och introduktion en viktig del i ditt arbete.

Gruppen för IT-support tillhör enheten för infrastruktur och support och du är en aktiv medlem i enhetens ledningsgrupp. Tillsammans med dina chefskollegor i ledningsgruppen arbetar ni strategiskt och långsiktigt med att driva hela verksamheten framåt. Du deltar i ett kontinuerligt förändringsarbete och ansvarar för att kommunicera, vidareutveckla, samverka, anpassa och genomföra de metoder och arbetssätt som beslutats.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer. Beredskap kan förekomma i tjänsten.

Din kompetens

Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsutbildning eller kompetens som Säkerhetspolisen bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet som chef med direkt personalansvar, från liknande tjänst inom IT-support eller annan servicefunktion, samt arbetslivserfarenhet inom områden som drift, support och förvaltning. Du har god generell IT-kompetens och erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete. Kompetensförsörjning är en viktig del i uppdraget vilket gör att du behöver ha erfarenhet av att rekrytera. Du har god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda i en agil verksamhet och om du har erfarenheter av övervakning av IT-system.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 95 96. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2020-14422. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-08-20.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.