Säpo

DevOps (Linux)

Vill du arbeta i en agil miljö med utvecklingen av nästa generations teknikplattformar och bidra till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-08-09
Referensnummer: 2020-14552

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och reducera hot och sårbarheter kopplat till Sveriges säkerhet expanderar vi nu vår IT- och teknikavdelning. Vi fokuserar på agil utveckling och innovativa tekniklösningar för att bygga nästa generations teknikplattform.

Ditt uppdrag

Som DevOps kommer du att arbeta i ett tvärfunktionellt team som har helhetsansvaret för våra Linuxmiljöer. Teamet arbetar både med att ta fram nya miljöer och ta hand om våra befintliga. Teamets fokus i närtid är att ta fram nästa generations plattform och har som målsättning att arbeta med continuous integration and continuous delivery.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara traditionella sysadmin-arbetsuppgifter, så som installation, konfiguration, felsökning. Men framtiden kommer också innebära att du arbetar med exempelvis container-lösningar, att ta fram mikrotjänster och se till att repos finns tillgängliga. Redan idag arbetar vi med manageringsverktyg och versionshantering. Stor del av ditt arbete utför du med hjälp av scriptning eller programmering, där målet är att tillhandahålla återanvändbara moduler.

Viktiga delar i arbetet handlar om att öka automatisering och standardisering och att hela tiden ha med IT-säkerhet i det arbete du utför. Det finns också stora möjligheter för dig att kompetensutvecklas och lära dig nya tekniker.

Din kompetens

Eftersom vi söker flera personer till teamet har vi möjlighet att anställa både dig som har arbetat lite längre och har, eller är intresserad av att arbeta lite mer med utveckling och design av lösningar i Linux-miljöer och dig med lite kortare erfarenhet och som är i början av din yrkeskarriär. Du har tidigare erfarenhet, eller har intresse för DevOps. Ett krav är dock att du har minst två års erfarenhet av att arbeta med systemadministration inom Linux. Du kommunicerar även väl på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Dina egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken på nya teknologier och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad det gäller arbetsmetoder och nya produkter. Du lockas av möjligheten att vara med och påverka framtida teknikval och lösningar och tycker att det verkar spännande att få vara med och bygga upp Säkerhetspolisens framtida teknikplattformar.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsterna eller få information om rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringskonsult Maria Röhfors på maria.rohfors@alumniglobal.com.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Skicka in din ansökan så snart som möjligt eftersom urval och intervjuer sker löpande!

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2020-14552. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-08-09.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.