Säpo

Enhetschef till säkerhetsskyddsenheten

Säkerhetspolisen söker nu en enhetschef till säkerhetsskyddsenheten för att leda arbetet inom verksamhetsområdet säkerhetsskydd. Säkerhetsskydd är ett för Säkerhetspolisen prioriterat område med hänsyn till den förändrade hotbilden och en samhällsutveckling där allt fler verksamheter hanterar skyddsvärd information. Är du den vi söker?

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-02-13
Referensnummer: 2019-28142

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som med lyhördhet kan leda enheten mot önskade resultat. Du har en personlig mognad och är relationsorienterad.

Med tillit till organisationens medarbetare delegerar du arbetsuppgifter och tillsammans med dem arbetar du för att utveckla verksamheten. Vidare ser vi att du är eftertänksam, strukturerad, tydlig och värdesätter ordning och reda.

Ditt uppdrag

Som enhetschef på säkerhetsskyddsenheten har du det övergripande ansvaret för Säkerhetspolisens arbete inom säkerhetsskydd och leder genom andra chefer verksamheten med tydliga ramar, inriktning och strategi.

Tillsammans med medarbetare på enheten arbetar du med utveckling av verksamheten för att möta den nya verkligheten som följer med förändrad hotbild, ny lagstiftning, digitalisering och statlig avreglering. Väl på plats kommer du också att få arbeta med vidareutveckling av verksamhetens tillsyns- och vägledningsverksamhet. Du företräder myndigheten i externa sammanhang och samverkar både inom och utanför den egna organisationen, nationellt och internationellt. Du har personal- och budgetansvar samt säkerställer en god arbetsmiljö.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer.

Säkerhetsskyddsenheten tillhör säkerhetsavdelningen vid Säkerhetspolisen. Säkerhetsavdelningen ansvarar också för att bedriva verksamhet inom området personskydd samt för att samordna säkerhetsfrågor inom avdelningen och utföra det interna säkerhetsarbetet och riskhanteringen på Säkerhetspolisen.

Din kompetens

Vi söker dig som har akademisk examen eller polisexamen. Därtill har du flerårig chefserfarenhet och känner dig trygg och väl grundad i chefsrollen. Du har erfarenhet av indirekt ledarskap alternativt erfarenhet av strategiskt ledarskap, planerings- eller utvecklingsarbete samt erfarenhet av att ha drivit förändringsarbete med goda resultat. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har utbildning och aktuell kunskap om säkerhetsskyddsarbete. Har du kunskap om Säkerhetspolisens uppdrag är det något som ses som positivt, liksom relevant juridisk kunskap. Du bör även ha ett intresse för cyberfrågor och nya arbetssätt och utmaningar som det medför.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 78 05. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–28142. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-02-13.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.