Säpo

Gruppchef tillika controller till Linköping

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Säkerhetspolisen söker nu gruppchef tillika controller till enheten personbaserad inhämtning med placering i Linköping. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Referensnummer: 2018–22990
Sista ansökningsdag: 2019-01-17
Placering: Linköping


Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med goda ledaregenskaper som självständigt driver frågor, ger tydliga uppdrag och följer upp verksamheten för att nå önskade resultat. Som person behöver du vara lyhörd och ha en naturlig förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer inom och utanför myndigheten.

Som ledare har du stor integritet, hög motivation och förändringsbenägenhet. Du är också ansvarstagande, strukturerad och tydlig när du kommunicerar förväntningar. Det är viktigt att du har förmågan att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang och sätta helheten främst.

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du fungera dels som gruppchef och dels som controller. Som gruppchef arbetar du under sektionschefen och myndighetssamordnaren med att leda och fördela arbetet mot önskat resultat inom källdrivningsverksamheten. Tillsammans arbetar ni för att utveckla enhetens verksamhet i den riktning som myndigheten slagit fast. I gruppchefens arbetsuppgifter ingår personalansvar och du arbetar aktivt för att skapa en god arbetsmiljö och ett klimat som präglas av förtroende och tillit. På ett systematiskt sätt arbetar du med att utveckla ett lärande i vardagen på enheten. Samverkan med andra myndigheter ingår också i arbetsuppgifterna.

I ditt uppdrag som controller arbetar du tillsammans med andra controllers inom enheten i ett nationellt uppdrag. Du arbetsleder källdrivare i deras arbete med inhämtning, kontrollerar och kvalitetsgranskar källrapporter och ser till att interna bestämmelser efterlevs. Du arbetar kontinuerligt med utveckling av källdrivning som metod och coachar källdrivare i sitt arbete med att utveckla källor. Du ansvarar också för att inhämtningsuppdrag omhändertas på ett resurseffektivt sätt.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Linköping men resor inom och utanför Sverige förekommer.

Din kompetens

Vi söker dig som har polisexamen och/eller akademisk utbildning som Säkerhetspolisen bedömer som relevant för tjänsten. Du behöver också ha god kunskap om, eller erfarenhet av, personbaserad inhämtning från brottsbekämpande myndigheter alternativt erfarenhet av operativt arbete inom Säkerhetspolisen. Vidare ser vi att du har kännedom om Säkerhetspolisens arbete och arbetsmetoder samt god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har kunskap om underrättelseverksamhet och erfarenhet av arbete med riskanalyser. Vi ser även positivt på om du har allmän bred IT-kunskap ur ett användarperspektiv.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 94 66. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2018–22990. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-01-17.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.