Säpo

Handläggare till säkerhetsskyddsenheten

Säkerhetspolisen driver utvecklingen av svenskt säkerhetsskydd och i den här rollen kommer du få vara med i den utvecklingen. Vi söker nu en ny kollega med kunskap och intresse för säkerhetsskydd för att arbeta med rådgivning och granskning av skyddsvärda verksamheter.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-06-11

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du arbeta med Säkerhetspolisens verksamhet inom säkerhetsskydd. Det innebär bland annat att samordna och delta i rådgivning kring skyddsvärda verksamheter och handlägga, bedöma och prioritera ärenden. Du är också med och granskar andra myndigheters handlingar och bedömningar inför utkontraktering eller överlåtelse av säkerhetskänslig verksamhet. I rollen kan det på sikt även bli aktuellt att hålla i externa föreläsningar och utbildningar inom området. Arbetet sker i nära samverkan med andra både inom och utanför myndigheten.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom Sverige förekommer.

Säkerhetsskyddsenheten är en del av säkerhetsavdelningen. Säkerhetsavdelningen ansvarar för att bedriva verksamhet inom områdena säkerhetsskydd och personskydd samt för att samordna säkerhetsfrågor inom avdelningen och utföra det interna säkerhetsarbetet och riskhanteringen på Säkerhetspolisen.


Din kompetens

För den här tjänsten krävs det att du har akademisk examen eller polisexamen alternativt annan relevant utbildning som Säkerhetspolisen bedömer som motsvarande. Du behöver också ha god kunskap om de regelverk som styr Sveriges säkerhetsskydd och dokumenterad flerårig relevant arbetslivserfarenhet. Därtill kommunicerar du väl på svenska och engelska i tal och skrift och har allmän bred IT-kunskap ur ett användarperspektiv.

Det är meriterande om du har utbildning inom säkerhets- eller säkerhetsskyddsområdet och erfarenhet av säkerhetsskydds- eller tillsynsarbete. Det är även en fördel om du har erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling (SUA) och god kännedom om offentlig förvaltning och svensk lagstiftning inom området.

Har du erfarenhet av arbete med informationssäkerhet ses det som positivt liksom erfarenhet av projektledning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att använda olika IT-system på ett rättssäkert sätt alternativt fördjupad IT-kunskap. Även körkort behörighet B är meriterande för tjänsten.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är prestigelös, arbetar bra både självständigt och i grupp och har lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier. Du kan hantera och formera information från ostrukturerad till strukturerad form och vi ser även att du är analytisk, noggrann, uthållig och bra på att prioritera, även under hög arbetsbelastning. Du är en engagerad problemlösare som tar ansvar för ditt arbete och ser till verksamhetens gemensamma mål före individuella prestationer.

Du kan på ett naturligt sätt skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat i gruppen. Arbetet är föränderligt och det är viktigt att du är flexibel och snabbt kan växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet utifrån given situation. Arbetet kan förändras med kort varsel och det är därför viktigt att du kan tempoväxla och omprioritera dina uppgifter. Vi förutsätter ett mycket högt säkerhets- och sekretessmedvetande samt ett gott omdöme och hög integritet.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 73 14. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2020–8147. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-06-11.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.