Säpo

HR-partner

Säkerhetspolisen söker en erfaren och verksamhetsnära HR-partner som motiveras av både strategiska och operativa HR-frågor. Vill du göra skillnad och bidra till att våra chefer har förutsättningar att leda i vårt viktiga och spännande uppdrag, då är det här rollen för dig!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-08-13
Referensnummer: 2020-11245

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Som HR-partner på Säkerhetspolisen arbetar du konsultativt, proaktivt och coachande med verksamhetsnära stöd till våra chefer. Du bidrar med HR-perspektivet i daglig dialog och i ledningsgrupper, vilket innebär att du behöver växla mellan ett operativt och strategiskt perspektiv.

Du stöttar chefer i alla typer av HR-frågor såsom ledarskap, arbetsgivarpolitiska avvägningar, kompetensförsörjning och arbetsmiljöarbete. Du håller chefsutbildningar och deltar i chefsrekryteringar och i förhandlingar med arbetstagarorganisationerna. Utöver chefsstödet förväntas du driva, implementera och förvalta ett strategiskt viktigt HR-område.

Du arbetar till stor del självständigt men ingår i en väl fungerande grupp med gott samarbete och högt förtroende för varandra.

Din kompetens

Vi söker dig som har akademisk examen från personalvetarområdet och minst tre års erfarenhet av HR-partnerrollen i en större organisation. Utöver det har du gedigen erfarenhet av och har drivit projekt inom de vanligast förekommande HR-områdena.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete med HR-perspektiv och att hålla chefsutbildningar.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående, analytisk, strukturerad och har en god kommunikationsförmåga. Du skapar förtroende, upprätthåller goda relationer och tar initiativ till samarbete. I HR-partnerrollen strävar du efter ett proaktivt och coachande förhållningssätt.

På Säkerhetspolisen verkar vi i en miljö som emellanåt präglas av det händelsestyrda. Därför blir det viktigt att kunna arbeta långsiktigt men samtidigt känna dig bekväm med att omprioritera vid behov.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-010-568 84 27. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2020-11245. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-08-13.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.