Säpo

IT-säkerhetsspecialister till vår teknikenhet

Vi söker nu kreativa it-säkerhetsspecialister till vårt team vid teknikenheten. Du jobbar i nära samarbete med andra specialister och kompetensteam. I detta är du bland annat med och utför tekniska säkerhetsgranskningar samt rådgivning och granskning av it-arkitektur, design och teknikval.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-04-22

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

På Säkerhetspolisen har vi it-system som har mycket höga krav på säkerhet och konfidentialitet. Vår operativa verksamhet har specialutvecklade system som är anpassade för våra olika verksamhetsområden. Som it-säkerhetsspecialist är du med och utför tekniska säkerhetsgranskningar samt rådgivning och granskning av it-arkitektur, design och teknikval för dessa system. Du stöttar hela myndigheten med din kompetens inom it-säkerhet.

Ingen dag är den andra lik och du kommer att ställas inför utmaningar som ställer höga krav på kreativitet och tekniskt kunnande. Du kommer att ha en expertroll i it-säkerhetsfrågor för förvaltning, i tekniska projekt och i vår övriga verksamhet.

Tillsammans med dina kollegor är du en del i att ta fram nya initiativ för att möta de nya utmaningarna på it-säkerhetsområdet som ny teknik och utveckling medför. I detta ingår både utbildningsverksamhet och kunskapsspridning. Arbetet kommer även att innehålla inslag av omvärldsbevakning och det är viktigt att du håller dig uppdaterad med vad som sker på teknikområdet. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling.

Arbetet sker i huvudsak dagtid och resor inrikes ingår i uppdraget. Du tillhör teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har högskoleexamen inom relevant område, gärna teknisk med inriktning säkerhet, alternativt har du tillgodogjort dig motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har flerårig arbetslivserfarenhet av säkerhetsarbete i en it-verksamhet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att utföra tekniska säkerhetsgranskningar och/eller har erfarenhet av arbete som omfattas av Säkerhetsskyddslagstiftningen. Vidare meriter är om du har arbetat med agil utveckling, i större it-projekt och/eller om du deltagit i eller utfört riskanalyser. Ytterligare plus är om du innehar tekniska certifieringar eller kursintyg inom it- och/eller informationssäkerhet samt har erfarenhet av myndighetsarbete.

Dina egenskaper

Du har ett stort intresse för vad som händer inom it- och informationssäkerhetsområdet och du är öppen för att lära dig nya saker. Du tar initiativ, är självgående och van att ta eget ansvar. Svåra utmaningar och problem är motiverande och du arbetar metodiskt och strukturerat tills du hittat en lösning. Du ser detaljer som andra missar och kommer med nya infallsvinklar när du har en uppgift framför dig. Vi jobbar i team vilket gör att du behöver ha en god samarbets-och kommunikationsförmåga och att du kan diskutera komplicerade frågor med både tekniker och icke-tekniker. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019-7106. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-04-22.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.