Säpo

It-utvecklare med användarfokus

Vi söker nu flera it-utvecklare för arbete med och utveckling av vår it-plattform. Vi är just nu i en expansiv fas med många spännande tekniska utmaningar där du har goda chanser till kompetensutveckling och möjlighet att påverka arbetssätt, system och metodik.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-05-26
Referensnummer: 2019-9905

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är i huvudsak att utveckla teknik med fokus på användarupplevelsen vilket innebär att förbättra och utveckla arbetsmiljön för våra medarbetare. Du arbetar primärt i vår Windowsmiljö, framförallt med våra virtualiserings- och RDS/Citrixlösningar med kringliggande tekniker såsom AD och PKI men du bör känna dig trygg i att ta dig an utmaningar även utanför dessa områden.

Som it-utvecklare kommer du ingå i ett team som ansvarar för hela processen, från design till implementation och till viss del förvaltning. Vi arbetar i projekt eller i uppdragsform med agila metoder. Du kommer arbeta med andra specialister och lösningsarkitekter för att skapa nya lösningar för vår infrastruktur i en ibland krävande och utmanande miljö. Du kan också komma att agera uppdragsledare vid genomförandet av teknikutvecklingsuppdrag och arbetar då tillsammans med flera tekniker men har ett sammanhållande ansvar för uppgiften.

Det finns goda chanser till kompetensutveckling och vi ser gärna att du specialiserar dig inom områden som du brinner för.

Din kompetens

Du har flerårig, gärna bred, erfarenhet av Microsoftprodukter i stora, komplexa miljöer där du ställts inför utmaningar och tvingats tänka ut nya lösningar. Du har god it-förståelse och kunskap om både server- och klientmiljöer och samspelet mellan dessa och självklart med säkerheten i fokus. Vidare har du en god förmåga att formulera dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet och vana av att arbeta med RDS-lösningar, till exempel Citrix eller liknande lösningar. Ytterligare fördel är om du har erfarenhet av nät, PKI och/eller Active Directory

Dina egenskaper

Du drivs av att tillgängliggöra tekniken och att tillsammans med användarna hitta de bästa lösningarna. Du är kommunikativ och pedagogisk som person och har förmågan att tydligt och med användarfokus kunna förklara tekniska lösningar på, för mottagaren, rätt teknisk nivå.
Du tar ansvar för ditt arbete och är lösningsinriktad samtidigt som du är noggrann, uthållig och har förmåga att prioritera även under hög arbetsbelastning. Då arbetsuppgifterna kan skifta snabbt ser vi att du är flexibel och har förmåga att växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet. Att tänka utanför boxen är för dig en självklarhet då du kommer ställas inför många utmanande uppgifter där säkerhet och användarupplevelse står högst upp på agendan. Då vi jobbar i team och i uppdragsform ställer arbetet krav på samarbetsförmåga, prestigelöshet och att du ser till helheten och resultatet istället för den egna prestationen.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 75 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–9905. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-05-26.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.