Säpo

Lönehandläggare

Säkerhetspolisen söker nu en erfaren lönehandläggare till HR för att förstärka gruppen som arbetar med lönehanteringen på myndigheten. Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och tycker om att ge god service.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-02-28
Referensnummer: 2020-3119

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Som lönehandläggare på Säkerhetspolisen arbetar du med personaladministration inom bland annat löneutbetalning, registrering av lönehändelser och avtalsfrågor. Du fungerar som ett stöd i frågor kring tidsredovisning och egenrapportering och hanterar uppgifter kring personal med oregelbunden arbetstid. I rollen kommer du även att ge stöd och information till nyanställda.

Tjänsten är placerad på HR som är en del av avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver även myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, kommunikation och teknik.

Din kompetens

Vi söker dig som har gymnasieutbildning med inriktning på lön, ekonomi eller administration alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst tre års erfarenhet av arbetsområdet från de senaste fem åren och har kunskap om arbete med hela löneprocessen. Du behöver även ha allmänna IT-kunskaper och särskilt vana av att arbeta i personaladministrativa system. Därtill har du god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i Agresso Lön samt god kunskap om det statliga pensionssystemet. Vi ser även positivt på om du har vana av att läsa och tolka avtal, specifikt Villkorsavtalet.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad, noggrann och bra på att prioritera. I arbetet kommer du ha många kontaktytor och det är viktigt att du är serviceinriktad och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. Vi ser även att du arbetar bra både självständigt och tillsammans med andra.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 93. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2020–3119. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-02-28.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.