Säpo

Nätverkstekniker

Är du en fena på nätverk? Kom och jobba som nätverkstekniker i ett av våra team vid teknikenheten. Det finns möjlighet att jobba med såväl avancerad felsökning och implementation av nya lösningar som med drift och förvaltning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-06-16
Referensnummer: 2019-1313

Bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Du kommer ingå i ett team som förvaltar och bistår i utvecklingen av myndighetens infrastruktur som omfattar nätverk och kommunikation. Det finns möjlighet att jobba både med avancerad felsökning och implementation av nya lösningar eller med drift och förvaltning. Vi jobbar ofta i projektform där du bidrar med dina expertkunskaper i ett team. Du arbetar dagligen med konfigurationer och optimeringar samt bistår med dina kunskaper för förbättra och utveckla genom förvaltningsåtgärder. Det finns möjlighet att fördjupa sig inom nätverkssäkerhet och fungera som specialist inom området. Arbetet präglas av höga säkerhetskrav som är en naturlig del av vardagen.

Din kompetens

Vi söker dig som har erfarenhet av drift och förvaltning inom nätverk i större miljöer. Du får gärna vara specialiserad inom något specifikt område men det krävs att du har god förståelse och kunskap för nätverk generellt. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med perimeterskydd och produkter för nätverkssäkerhet. Det är även en fördel om du har erfarenhet av hård- eller mjukvara för kryptering av datatrafik och kunskaper kring analys och monitorering av nätverkstrafik.

Ytterligare ett plus är om du har arbetat med virtuella nätverkslösningar, SDN och produkter för lastbalansering. För denna roll behöver du kunna svenska och engelska i tal och skrift.

Dina egenskaper

Vi ser att du är ambitiös och har en stark drivkraft för att lösa uppgiften. Du behöver ha inititaivförmåga och vara orädd för att gå i en uppgift samtidigt som du har ett gott omdöme och är ansvarstagande. Du tycker om att arbeta målinriktat med förmåga att hantera snabba förändringar. Då vi arbetar i team och projekt är det viktigt att du bidrar till ett gott samarbete. Du håller dig uppdaterad om vad som händer inom ditt expertisområde, både vad gäller teknologier och produkter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 67. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–1313. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-06-16.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.