Säpo

Säkerhetsskyddstekniker

Säkerhetspolisen söker en säkerhetsskyddstekniker med hög teknisk kompetens och erfarenhet av praktiskt tekniskt arbete för att arbeta med säkerhetsskyddsundersökningar och stödja myndigheten med kompetens inom ditt expertområde.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-04-16
Referensnummer: 2020-5244

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?

Ditt uppdrag

Som säkerhetsskyddstekniker kommer du arbeta med att planera, genomföra och dokumentera säkerhetsskyddsundersökningar både internt på myndigheten och externt. Du stödjer myndigheten med din tekniska kompetens och samverkar även med andra myndigheter. Du håller dig ständigt uppdaterad på teknikutvecklingen i stort och arbetar löpande med metodutveckling inom ditt område.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer. Arbete förekommer utanför kontorstid och på obekväma arbetstider.

Din kompetens

Vi söker dig som har minst avslutad gymnasieutbildning med inriktning mot elektronik/datakommunikation alternativt motsvarande tekniska kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av praktiskt tekniskt arbete under fältmässiga förhållanden utanför kontorsmiljö och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Tjänsten kräver B-körkort.

Det är meriterande om du har högre teknisk utbildning och erfarenhet av arbete med sensorteknik och transmissionslösningar. Vi ser även positivt på om du har polisutbildning och erfarenhet från Polismyndigheten, Försvarsmakten eller motsvarande verksamhet. Erfarenhet av arbete inom säkerhetsrelaterad verksamhet eller hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter är även det meriterande, liksom erfarenhet av att leda och planera egna uppdrag.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är noggrann och lösningsorienterad. Du tar ansvar för att tilldelade arbetsuppgifter blir utförda och driver självständigt ditt arbete framåt. Som person är du flexibel och kan växla mellan självständigt arbete och arbete i nära samarbete med andra efter verksamhetens behov. Du behöver ha en naturlig förmåga att skapa och upprätthålla goda kontakter och samarbeten både internt och externt och det är viktigt att du har lätt för att kommunicera med andra. Vi förutsätter ett högt säkerhetsmedvetande.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 80 27. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2020-5244. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-04-16.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.