Säpo

Seniora systemutvecklare

Vi söker erfarna utvecklare som värdesätter kvalitet och som kan bidra med sin breda tekniska erfarenhet för att utveckla robusta system med höga krav på säkerhet.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-08-10
Referensnummer: 2020-14712

Som utvecklare på enheten för verksamhetssystem ingår du i ett agilt team som arbetar tillsammans med andra delar av myndigheten för att lösa utmaningar och bidra till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter.

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hos oss stöttar du myndigheten med ny- och vidareutveckling av IT-system. Uppdraget handlar både om att vidareutveckla och effektivisera befintlig teknisk förmåga, men även att arbeta proaktivt och lösa utmaningar för att stötta myndighetens behov och utveckling av förmåga.

Du är delaktig i hela processen från utformning av krav med beställare till programmering och testning. Du kommer även att vara delaktig i design- och arkitekturdiskussioner samt ta fram dokumentation för utfört arbete. Du får möjlighet att arbeta med många olika system och integrationer i varierande storlek och komplexitet. IT-miljön är främst Windows- och .Net-baserad men även andra plattformar förekommer. Arbetet sker huvudsakligen i C# eller Java. De flesta av våra applikationer är webbaserade.

I rollen bidrar du aktivt till förbättringsarbete för att öka graden av automatisering inom bland annat test och deployment, och samverkar med driftspersonal i arbetet för en stabil drift av nya och befintliga system.

Vi jobbar i team med agil utvecklingsmetodik där varje medarbetare har stor frihet i sitt eget arbete. Du kommer arbeta i nära samarbete med andra systemutvecklare. Klimatet är inkluderande och hjälpsamt och vi har högt förtroende för varandra.

Som en del av arbetet ingår omvärldsbevakning och det är viktigt att du håller dig uppdaterad med vad som sker inom teknik och IT. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Du kommer att samverka med övriga delar av verksamheten, externa leverantörer, samarbetspartners men även inom vår it- och teknikverksamhet.

Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige kan förekomma.

Din kompetens

För den här tjänsten krävs det att du har högskoleexamen inom relevant område alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet. Vi tror att du har mångårig erfarenhet inom utveckling och har bred erfarenhet inom några av följande områden:

  • Microsofts .Net-plattform
  • Linux
  • Java
  • CI/CD
  • IT-Säkerhet
  • PowerShell
  • NoSQL/GraphQL

Dina egenskaper

Som person är du positiv, kreativ och vågar utmana samt har en hög personlig integritet. Du ska vara duktig på att resonera och kommunicera kring teknik, problem och lösningar. Eftersom du kommer att ingå i ett team vars uppgift är att bidra till förmågehöjande aktiviteter i hela myndigheten är det viktigt att du är prestigelös, ödmjuk och har en god förmåga att bygga relationer.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 7582. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2020-14712. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-08-10.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.