Säpo

Systemutvecklare med fokus på Java och Linux

Nu söker vi utvecklare med erfarenhet av Java och Linux för att arbeta i våra egenutvecklade system samt i kommersiella system där vi vidareutvecklar och anpassar funktioner för en unik verksamhet.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-01-08
Referensnummer: 2019-24474

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hos oss kommer du huvudsakligen stötta myndigheten med ny- och vidareutveckling av IT-system, främst för Säkerhetspolisens kärnverksamhet. Du är delaktig i hela processen från utformning av krav med beställare till programmering och testning. Du kommer även att vara delaktig i design- och arkitekturdiskussioner samt ta fram dokumentation för utfört arbete. Du får möjlighet att arbeta med många olika system och integrationer i varierad storlek och komplexitet. IT-miljön är främst Windows- och .Net-baserad men även andra plattformar förekommer. I denna tjänst ligger fokus på Java och Linux. De flesta av våra applikationer är webbaserade. I rollen bidrar du aktivt till förbättringsarbete för att öka graden av automatisering inom bland annat test och deployment och samverkar med driftspersonal i arbetet för en stabil drift av nya och befintliga system.

Vi jobbar i team med agil utvecklingsmetodik där varje medarbetare har stor frihet i sitt eget arbete. Du kommer arbeta i nära samarbete med andra systemutvecklare där klimatet är inkluderande och hjälpsamt med högt förtroende för varandra.


Din kompetens

För den här rollen krävs det att du:

  • Har eftergymnasial utbildning inom relevant område
  • Har minst två års erfarenhet av systemutveckling
  • Har erfarenhet av utveckling inom Java och Linux
  • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av något av följande:

  • Högskoleutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande utbildning
  • Utveckling inom .Net, C#, webbutveckling enligt React
  • Groovy, bash och/eller andra scriptspråk
  • Arbete med Continous Integration/Deployment.
  • Att bygga automatiserade testmiljöer och testautomatisering
  • Metodkunskap gällande utvecklingsprojekt inom IT. t.ex. Scrum

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med god samarbetsförmåga som har lätt för att skapa och upprätthålla goda kontakter internt och externt. Du tar ansvar för god kvalitet i leveranser, tar egna initiativ och driver självständigt ditt arbete framåt. Du behöver också ha förmåga att applicera en helhetssyn men samtidigt kunna felsöka på detaljnivå.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 18. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–24474. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-12-12.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.