Säpo

Tekniker inom applikationsdrift till vår IT-drift

Vi söker en driven och engagerad tekniker till IT-driften med inriktning mot applikationsdrift. Du får möjlighet att arbeta inom komplexa IT-miljöer tillsammans med kompetenta medarbetare. Funktionen är under utveckling och du kommer ges möjlighet att påverka rollens utformning.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-01-08.
Referensnummer: 2019-25321

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Uppdraget innebär att tillsammans med andra tekniker upprätthålla drift av våra mest verksamhetskritiska applikationer. Du kommer att identifiera förbättrings- och förvaltningsåtgärder, övervaka systemprocesser och tjänster, följa upp systemlarm och verifiera orsaker. Du kommer även granska systemloggar, felsöka i komplexa IT-miljöer med många integrationsytor och åtgärda uppkomna fel och brister. Du arbetar i gränslandet mellan IT-drift och systemutveckling och har därför ett nära samarbete med våra systemutvecklare. En del i den samverkan är t.ex. att bevaka IT-driftens intressen som kravställare mot utvecklingsprojekt.

Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling där du i dialog med din närmsta chef kommer överens om lämpliga kurser och eventuellt deltagande på mässor och konferenser. Det nära samarbetet med systemutvecklingen ger en naturlig möjlighet att vidareutvecklas inom systemutveckling, förvaltning, projektledning och integrationer.

Arbetet sker i huvudsak dagtid men beredskap ingår i uppdraget. Resor inrikes och utrikes förekommer i tjänsten.

Du tillhör teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har bred teknisk bakgrund och har arbetat minst två år med applikationsdrift och/eller systemutveckling. Du har erfarenhet från några av nedan områden:

  • Linuxbaserade system
  • Microsoft-/Windowsbaserade system
  • Virtualiserade miljöer
  • Systemintegrationer
  • Programmering
  • Databaser
  • Testning

Vidare har du en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har kunskap inom geografiska informationssystem (GIS) och/eller kunskap inom Powershell och andra scriptspråk. Det är en fördel om du har implementerat och arbetat med integrationslösningar.

Dina egenskaper

Som person drivs du av problemlösning och tycker att det är roligt med felsökning. Svåra utmaningar är motiverande och du arbetar strukturerat och metodiskt tills du hittat en lösning. Du ser detaljer som andra missar och kommer med nya infallsvinklar när du har en uppgift framför dig. Du gillar att utvecklas och lära dig nya saker och du vågar be andra om hjälp och ta emot den. Vi jobbar i team vilket gör att du behöver ha en god samarbetsförmåga. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 67. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–25321. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2020-01-08.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.