Säpo

Windowstekniker med brinnande intresse för mobilitetslösningar

Vi söker nu flera Windowstekniker med goda kunskaper om mobilitetslösningar. Du kommer förvalta och drifta MDM- och MAM-system och tillsammans med andra säkerställa funktion och användarupplevelse rörande mobila klienter.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-04-22

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

I denna roll är din uppgift att förvalta och drifta MDM- och MAM-system och tillsammans med andra säkerställa funktion och användarupplevelse rörande mobila klienter. Du kommer genomföra förbättringar och uppdateringar av it-miljön men även arbeta med felavhjälpning och underhåll. Du är även delaktig i utvecklingsprojekt och på sikt finns möjlighet att utveckla nya mobila lösningar och funktioner. En fördel i denna roll är att du arbetar nära användarna. Det finns goda möjligheter för kompetensutveckling.

Arbetstiderna är i huvudsak dagtid och resor inrikes och utrikes ingår i tjänsten. Du tillhör teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har erfarenhet av och mycket god kunskap om Windows samt god kunskap om mobila lösningar. Du får gärna ha erfarenhet av MDM-lösningar såsom Citrix XenMobile, Mobile Iron eller Air Watch samt erfarenhet av it-säkerhet i mobila system och/eller Linux-administration. Du har bred it-kunskap, gärna inom app-utveckling för IOS/Android, Apples ekosystem, nätverk eller PKI.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp. Som person är du analytisk, initiativtagande och tar ansvar för att driva och följa upp arbetet. Du vill utvecklas och utveckla andra och du är orädd för att pröva något nytt. Du har ett stort intresse för nya tekniska framsteg och en vilja att lära dig nya saker.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsstart enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 67. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019-6694. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-04-22.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.