Säpo

Windowstekniker som vill utvecklas med oss

Vi söker nu dig som har en gedigen kunskapsbas i Windows server och vill utöka din kompetens och specialisera dig inom ett eller flera områden. Du kommer ges möjligheten att utvecklas och skaffa dig erfarenhet i syfte att möta en överenskommen målbild som vi gemensamt sätter upp, samtidigt som du är en del i den ordinarie verksamheten och bidrar med dina kunskaper och erfarenheter.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-10-17
Referensnummer: 2019-20454

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Du kommer tillsammans med mycket kompetenta kollegor att arbeta med förvaltningsåtgärder och vidareutveckling av vår IT-plattform. Du arbetar med planerade åtgärder, felhantering och utveckling. En viktig del i din profession är därför att omvärldsbevaka och hålla dig medveten om teknikskiften och nya möjligheter.

Vi kommer ge dig möjlighet att utvecklas och fördjupa dig inom ett eller flera områden beroende på gemensamma förutsättningar och behov. Det kan exempelvis vara Citrixprodukter, lastbalansering, VDI, imagehantering, paketering, scripting, nätverk, iOS, Linux och hantering av mobila enheter (MDM).

Vi arbetar i team där det är en naturlig del att alla delar med sig av sin kunskap och lär av varandra. Arbetet sker i huvudsak i Solna men resor inrikes och utrikes kan förekomma. Beredskap och jour kan komma att ingå i uppdraget.

Din kompetens

Du har minst gymnasial utbildning, gärna inom IT. Vi ser också att du har flerårig erfarenhet av arbete inom Windowsplattformen och har troligen arbetat med i 2:a linjens support i en större IT-miljö.

För att kunna tillgodogöra dig information och dokumentation vill vi att du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift samt kunna ta till dig teknisk information på engelska.

Dina egenskaper

Eftersom vi kommer erbjuda och också ställa krav på din kompetensutveckling ser vi det som en förutsättning att du har förmåga att lätt ta till dig ny teknik. Du skall känna ett driv för din egen utveckling och se det som naturligt att självständigt hålla dig uppdaterad inom området och realisera nya kunskaper.

Mycket av arbetet sker i team varför det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och är villig att lära och lära ut till dina kollegor i syfte att nå gemensamma mål.

Du behöver kunna växla i tempo och dyka in i felsökning eller uppgifter med kort varsel samtidigt som du behöver vara uthållig för att nå målet. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 67. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2019–20454. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-10-17.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.