Säpo

Administratör med fokus på säkerhetsskyddsavtal

Har du erfarenhet av administrativt arbete inom rättsvårdande eller brottsbekämpande myndighet? Vi söker nu en administratör som vill arbeta med säkerhetsskyddsärenden med fokus på säkerhetsskyddsavtal. Är du den vi söker?

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-22
Referensnummer: 2021-12170


Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag.

Ditt uppdrag

I den här tjänsten har du en viktig roll i det administrativa arbetet kring säkerhetsskyddsärenden inom Säkerhetspolisen med fokus på säkerhetsskyddsavtal.
Du planerar och deltar vid kontroller och översyn av bland annat kravställning och rutiner internt, men också hos externa parter för att säkerställa att aktuell lagstiftning kring kravställning följs.
Du planerar och deltar också vid utbildningsinsatser om säkerhetsskydd inom Säkerhetspolisen och hos externa samarbetsparter.

Din placering är i Stockholm, men resor inom Sverige förekommer.


Din kompetens

Vi söker dig som har:

 • Avslutad fullgjord gymnasieutbildning med godkända betyg
 • Minst fem års erfarenhet av administrativt arbete
 • Minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet från rättsvårdande eller brottsbekämpande myndighet under de senaste fem åren
 • Mycket god vana att använda dator som arbetsredskap
 • Goda kunskaper i Office-paketet
 • Förmåga att kommunicera obehindrat på svenska i tal och skrift
 • Förmåga att läsa och förstå engelska i skrift
 • B-körkort

Du som söker kan också ha meriter som tillför bredd i våra arbetsgrupper. Kan du bidra med kunskap och erfarenhet av något eller flera av följande är det värdefullt:

 • Kunskaper inom säkerhetsskyddslagstiftningen och dess förordning med tillhörande föreskrifter
 • Erfarenhet från säkerhetsskyddsarbete vid samhällsviktig verksamhet
 • Erfarenhet av säkerhetsskyddsavtal (SUA)
 • Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete

Dina egenskaper

Du är den strukturerade, metodiska och drivna personen som har en lösningsorienterad inställning. Dina arbetsuppgifter behandlar ofta flera aspekter och involverar många parter. Därför behöver du vara bra på att bygga relationer. Det handlar om att på ett naturligt sätt skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter och bidra till ett gott arbetsklimat i gruppen.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisenlänk till annan webbplats

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 77 43. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-22.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisenlänk till annan webbplats (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.