Säpo

Biträdande enhetschef analysenheten

Nu söker Säkerhetspolisen en biträdande enhetschef till analysenheten som vill vara med och vidareutveckla Säkerhetspolisens analysverksamhet.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-09-26
Referensnummer: 2021-12285

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Analysenheten ansvarar för att genomföra bedömnings- och analysverksamhet rörande hot, hotaktörer, skyddsvärden och sårbarheter till stöd för myndighetens verksamhetsområden och beslutsfattare.

Tillsammans med enhetschefen ansvarar du för att planera enhetens verksamhet, inriktning, produktion och metodutveckling samt utbildningsfrågor. I samverkan med medarbetarna verkar du för en analysdriven verksamhet och för att leverera analyser av god kvalitet. Du leder och utvecklar verksamheten och har arbetsgivaransvar för de seniora analytikerna.

Då arbetet inom enheten berör många delar av myndigheten är samarbete och samverkan, både internt och med andra myndigheter, centralt i din roll och en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Du fungerar här som företrädare för enheten och myndigheten i interna och externa sammanhang.

Din placering är i Stockholm, men resor inom och utanför Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

  • Relevant akademisk utbildning
  • Chefserfarenhet med arbetsledning och arbetsmiljöansvar
  • Erfarenhet av att leda arbete med att ta fram beslutsunderlag
  • Erfarenhet av att formulera och följa upp uppdrag
  • Flerårig erfarenhet av analysarbete
  • Flerårig erfarenhet av arbete inom statlig myndighet
  • Mycket god kunskap om metodarbete
  • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete, har erfarenhet av arbete inom Säkerhetspolisen eller har ämneskunskap om Säkerhetspolisens verksamhetsområden.

Det här är kollegan vi söker

Du är väl förtrogen med det tillitsfulla ledarskapet och bidrar genom god dialog och samverkan till ett arbetsklimat där gemensam ansvarskänsla, förtroende och delaktighet värdesätts. Du har ett prestigelöst förhållningssätt, värnar om goda relationer och tar initiativ som gynnar helheten. Du arbetar strukturerat, är tydlig och kommunikativ och kan på ett framgångsrikt sätt realisera idéer om verksamhetens utveckling.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 69. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2021-09-26.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisenlänk till annan webbplats

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.