Säpo

Chef ledningsstöd till IT- och teknikavdelningen

Har du sinne för ordning och reda, förmågan att engagera och lyfta dina kollegor? Vill du dessutom vara en förlängd arm till vår enhetschef och vara med och driva verksamhetens frågor framåt? Då ska du söka tjänsten som chef ledningsstöd hos oss!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-10-05
Referensnummer: 2021-15000

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Som chef ledningsstöd hjälper du enhetschefen att leda och hålla ihop arbetet inom både enheten och i ledningsgruppen. Du driver förändrings- och utvecklingsarbete i samverkan med övriga inom enheten, avdelningen och myndigheten, beroende på vad det handlar om. Du driver frågor, uppdrag och olika forum som berör hela eller delar av verksamheten tillsammans med dina kollegor, men när så behövs tar du ledarrollen för att driva frågorna vidare.

Du en aktiv medlem i enhetsledningsgruppen och ansvarar för en grupp med tekniska ledare och handläggare. Som gruppansvarig i ett agilt team rekryterar du vid behov, hjälper och leder dina medarbetare att utvecklas och du arbetar aktivt med behållarperspektivet för att dina medarbetare ska trivas på myndigheten. Du säkerställer att din grupp har rätt bemanning och kompetens utifrån de behov och krav som finns.

I din roll hjälper du till att ta fram beslutsunderlag, hanterar remisser och genomför utredningar och förstudier. Du ansvarar för olika handlingsplaner där både framtagning och uppföljning ingår och du har kontroll på enhetens ”inre liv” kopplat till en årsplanering.

Att samverka inom och utanför myndigheten är en självklar del i uppgift, liksom att informera och kommunicera kring aktiviteter och åtgärder som behöver göras eller följas upp.

Du reser ibland i tjänsten, framförallt inom Sverige. Även beredskap kan förekomma.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

  • Relevant högskole-/universitetsutbildning eller kompetens som Säkerhetspolisen bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av planering, ledings- och styrningsarbete
  • Flera års erfarenhet som chef inom en statlig myndighet
  • Erfarenhet från en IT-/teknikorganisation med höga säkerhetskrav
  • Goda kunskaper att kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift
  • God förmåga att skapa och upprätthålla ordning och struktur
  • God service- och samarbetsförmåga

Har du dessutom erfarenhet och utbildning i agila arbetsmetoder är det något som vi meriterar.

Det här är kollegan vi söker

Du drivs av att vilja lyckas genom att få de sista pusselbitarna på plats i ett uppdrag. Du är positiv och prestigelös och har en förmåga att kunna engagera och få med din omgivning. Vikten av att kommunicera på ett tydligt men förståeligt sätt ser du som en självklarhet och du kan enkelt formulera mål och sedan styra efter dem.

Du använder dig av helikopterperspektivet i ditt arbete, men fördjupar dig och går in i detaljer när det behövs. Flexibilitet är inga problem i din värld, vilket är ett måste då dagarna hos oss inte alltid blir som planerat. Att växla mellan strategiskt och operativt arbete tycker du bara är roligt samtidigt som du får användning av ditt sinne för ordning och reda.


Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och möjlighet till att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 73 10. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du


Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2021-10-05.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisenlänk till annan webbplats

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.