Säpo

Cyberingenjör till cyberteknikenheten

Brinner du för utveckling av avancerade tekniska system inom cybersäkerhetsområdet? Då är du kanske vår nästa kollega på Säkerhetspolisen.

Ort: Stockholm eller Linköping
Sista ansökningsdag: 2021-03-31
Referensnummer: 2020-24626

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter kommer främst innebära att genomföra utveckling och drift av avancerade tekniska system inom cybersäkerhetsområdet. Du kommer utveckla, vidmakthålla och dokumentera samt strukturera system och tillhörande dokumentation. I arbetet ingår även att konfigurera automatiserade säkerhetstester i olika utvecklingsflöden som en del av myndighetens DevSecOps arbete.

Utöver ovanstående, innebär arbetet att genomföra och hantera risker från tekniska riskanalyser. Tillsammans med andra specialister säkerställer du förmågor inom cybersäkerhetsområdet. Vi anser att omvärldsbevakning och kompetensutveckling inom området är en förutsättning för att följa med i utvecklingen. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm eller Linköping, men det kan förekomma inrikesresor i tjänsten.

Din kompetens

För denna roll har du högskoleexamen inom relevant område eller motsvarande kunskap inhämtad via arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet inom IT/teknik-verksamhet från arbetslivet samt talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Du behöver vara väl bevandrad inom Open Source-världen och modernt arbetssätt för hur detta appliceras i produktionsmiljöer. Du behöver även kunna förstå och hantera vissa kommersiella produkter.

Meriterande är om du har erfarenhet av kvalificerat IT-säkerhetsarbete, exempelvis IT-säkerhetsövervakning, säkerhetsincidenthantering, säkerhetstestning, applikations- eller nätverkssäkerhet, säkerhetsrevision eller säkerhetsarkitektur.

Erfarenhet av DevSecOps-arbete, automatiserande säkerhetstester, myndighetsarbete eller tekniska certifieringar, agil utveckling samt projektarbete är uppskattat. Har du teknisk utbildning med inriktning säkerhet eller erfarenhet som omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningen samt har deltagit i eller utfört riskanalyser är det ytterligare meriterande.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en initiativrik lagspelare som är van att ta eget ansvar. Har du god förmåga att förklara säkerhetsfrågor för både tekniker och ledning, är flexibel och anpassningsbar inför nya arbetsuppgifter så kan du vara den vi söker. För att passa i rollen behöver du vara lösningsorienterad och öppen för att lära nya saker. Du behöver ha ett genuint intresse för vad som händer inom cybersäkerhetsområdet.

Det är av stor vikt att du har ett högt säkerhetsmedvetande och agerar för en god säkerhetskultur.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 68 För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2020-24626. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-31

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.