Säpo

Data engineer

Säkerhetspolisen söker nu data engineers som vill vara med och utveckla nya plattformar för att ge stöd till myndighetens verksamhet. Vill du effektivisera och utveckla dataflöden är du troligtvis den vi söker till vårt team.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-03-08
Referensnummer: 2021-1467

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag

Ditt arbete som data engineer kommer att ge Säkerhetspolisen möjlighet att tidigare och mer träffsäkert agera på underrättelseinformation. Du kommer att ha en nyckelroll i utvecklandet av en ny plattform för data science på Säkerhetspolisen, där data från olika källor kommer att sammanföras.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att ta fram systemstöd för att tillgängliggöra data för användare på hela myndigheten, men också till dataanalytiker på den egna enheten. I din roll kommer du att utveckla flöden för att läsa in och extrahera information från stora datamängder till och i en datasjö. Du kommer även att vårda den data som läses in genom att berika, uppdatera och gallra.

I rollen kommer du ha ett nära samarbete med våra dataanalytiker i det operativa arbetet. Eftersom variation och nya frågeställningar är vardag i arbetet krävs det att arbetssätt, metoder och verktyg ständigt utvecklas. I samarbete med andra experter kommer du att ta fram metoder och processer som kan automatisera och effektivisera datahanteringen.

I arbetet kan det förekomma både inrikes- och utrikesresor.

Din kompetens

Vi söker dig med akademisk examen inom datavetenskap eller annan utbildning/inriktning som Säkerhetspolisen bedömer likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet av systemutveckling inom exempelvis Python, Java eller Scala och du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du tidigare varit med och byggt upp infrastruktur och etablerat en plattform för analys i stora datamängder samt har stor förståelse för verktyg som används vid Big Data.
Det är fördelaktigt om du har erfarenhet av:

  • Att arbeta med datasjöar och att utveckla flöden för inläsning och extrahering av data (ETL/ELT)
  • Att implementera AI- eller ML-metoder
  • Olika typer av databaser
  • Applikationsutveckling
  • Systematiskt arbete med datakvalitet

Har du dessutom vana av att arbeta med både strukturerad och ostrukturerad data är även det meriterande.

Dina egenskaper

Vi söker dig som tycker om att strukturera stora datamängder och koppla samman data från olika källor. Du kan organisera komplex data på ett sätt som gör den enklare att förstå och du brinner för att tillgängliggöra information som kan berika helheten.

Det är viktigt att du är kommunikativ och har god förmåga att initiera och upprätthålla kontakter, både internt och externt. Du är van att samarbeta med andra, men arbetar likväl effektivt på egen hand och du kan framföra och ta emot konstruktiv kritik på ett sätt som gynnar helheten.

Då du kommer arbeta med tydliga inriktningar och deadlines, men under stort egenansvar i en verksamhet som växlar mellan att vara planerad och händelsestyrd, krävs det att du är ansvarstagande, noggrann och flexibel.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 32. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-1467. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-03-08

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.