Säpo

Enhetschef till strategisk styrning och analys

Säkerhetspolisen söker en erfaren chef som utifrån myndighetens inriktning säkerställer verksamhetsplanering och uppföljning, omvärldsbevakning, analys, organisationsutveckling och att bidra till utveckling av ledning och styrning bland annat genom implementation av tillitsorienterad styrning. 

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-06-17
Referensnummer: 2021-9086

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag.

Ditt uppdrag

Som enhetschef för enheten strategisk styrning och analys har du ansvar för den verksamhet som sker inom enheten. Tillsammans med medarbetarna säkerställer du process och arbete för den interna styrningen och kontrollen (ISK) samt att myndighetens uppdrag och inriktning återkommande planeras, följs upp och att resultaten analyseras som grund för vägval och styrning. Du ansvarar för att myndighetens behov av strategisk omvärldsbevakning tillgodoses och analyserar dess påverkan på myndighetens uppdrag.

Samordning för framtagande av strategiska produkter såsom målbild och strategier ligger inom ditt ansvar. Även utveckling av myndighetens styr- och organisationsmodell omfattas. Inom samtliga ansvarsområden förväntas att utveckling och förbättring pågår.

Eftersom arbetet inom enheten berör många delar av myndigheten är samarbete och samverkan, både internt och med andra myndigheter, centralt i din roll och en förutsättning för att lyckas med uppdraget. På myndigheten pågår integration och samordning av ett tillitsbaserat arbetssätt i styrning och ledarskap, där du fungerar som stöd till ledningen i fortsatt implementering av tillitsorienterad styrning.

Din kompetens

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet av att leda och utveckla myndighetsstyrning i statlig verksamhet. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet av tillitsorienterad styrning och förändringsledning är meriterande liksom ledningsgruppsarbete.

Dina egenskaper

Vi söker dig med goda ledaregenskaper som ser möjligheter i förändring och som får andra att utvecklas och växa. Du är väl förtrogen med det tillitsfulla ledarskapet och bidrar genom god dialog och samverkan till ett arbetsklimat och relationer där gemensam ansvarskänsla, förtroende och delaktighet värdesätts.

För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du har utvecklingsfokus och tar initiativ för att åstadkomma resultat och förbättring. Du sätter tydliga mål och levererar dina resultat med hänsyn taget till helheten. Du har intresse och förmåga att resonera och analysera utifrån olika perspektiv, agerar lugnt i stressiga situationer och har förmåga att hålla riktningen på det uppsatta målet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

I denna rekrytering samarbetar vi med Alumni, vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Oscar Ankarcrona 073-773 13 42. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-9086. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-06-17.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.