Säpo

Filmfotograf

Har du erfarenhet av arbete inom rörlig bild? Vill du vara delaktig i livesändningar och dokumentera olika uppdrag som Säkerhetspolisen är delaktig i? Då ska du söka rollen som filmfotograf hos oss!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-31
Referensnummer: 2021-12552


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.


Det här är ditt uppdrag

Som mediatekniker inom film är du med vid föreläsningar, övningar och utbildningar där du både filmar och sedan redigerar materialet. I din roll ingår det att bland annat livesända presskonferenser och seminarier. Du driver ett uppdrag från början till slut och tar han om både scenografi, redigering och efterbehandling av materialet.

Du håller dig uppdaterad kring den tekniska utvecklingen inom ditt område och bistår andra delar av Säkerhetspolisens verksamhet med din expertkompetens. Du deltar i verksamhetsutvecklingen och kan stötta kollegor med fotografering och bildredigering vid behov.

Du arbetar även med en del forensiska uppdrag, vilket innebär bildförbättring och bearbetning av inspelat material.

I din roll förekommer utomhusarbete och inrikesresor.

Du vet väl att vi söker fler liknande roller? Titta gärna på annonsen för fotograf på vår hemsida.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom film samt redigering och efterbearbetning
  • Erfarenhet av arbete inom ljudproduktion, exempelvis poddar eller inom etermedia
  • Kunskap att göra storyboards
  • Kunnig inom Motion graphics och kompetens inom Adobe Creative Suite
  • B-körkort
  • Erfarenhet av att planera dina egna uppdrag
  • Erfarenhet av att driva uppdrag från början till slut

Det är meriterande om du har kunskap om foto- och filmproduktion för sociala medier och god kännedom om både nya och äldre filmformat. Erfarenhet inom forensisk filmbearbetning, livesändningar eller erfarenhet inom fotografi och bildbearbetning ser vi positivt på om du har. Eftergymnasial utbildning inom mediateknik eller teknisk erfarenhet av digitala konferens- och möteslösningar är också meriter som vi uppskattar.


Det här är kollegan vi söker

Du är en kreativ person som är både innovativ och nytänkande. Du är ansvarsfull och kan självständigt utföra ditt arbete. Du har hög social kompetens och en öppenhet vad gäller förändringar. Dessutom har du ett genuint intresse för rörlig bild och filminspelning.


Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig både energi och tid att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 85. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du


Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-31.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)


Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.