Säpo

Fotograf

Är du en professionell fotograf som vill vara med i händelsernas centrum och samtidigt arbeta med ett projekt från början till slut? Då ska du söka tjänsten som fotograf hos oss!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-31
Referensnummer: 2021-11848

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

I denna roll är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att fotografera föreläsningar, övningar, utbildningar och presskonferenser både för interna och externa behov. Du driver uppdrag från början till slut, allt från scenografi, fotografering och redigering till efterbehandling.

Det är viktigt att du håller dig uppdaterad runt teknisk utveckling inom området och bistår andra delar av Säkerhetspolisens verksamhet med din expertkompetens. Du är med och utvecklar verksamheten samt stöttar kollegor inom film när behov uppstår.

I dina arbetsuppgifter ingår även till viss del forensiska uppdrag vilket innebär bildförbättring och bearbetning av fotograferat material.

I tjänsten förekommer resor och utomhusarbete inom Sverige.

Du vet väl att vi söker fler liknande roller? Titta gärna på annonsen för filmfotograf på vår hemsida.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom fotografering, bildredigering och ljussättning
  • Erfarenhet av att utveckla och förvalta ett mediearkiv
  • B-körkort
  • Förmåga att planera dina egna uppdrag
  • Förmåga att driva uppdrag från början till slut

Meriterande för tjänsten är kunskap om foto- och filmproduktion för sociala medier och eftergymnasial utbildning inom mediateknik. Erfarenhet inom forensisk bildbearbetning eller av att arbeta med infografik är även det någonting som vi skattar högt, liksom erfarenhet av filmproduktion och en kommunikativ förmåga i både tal och skrift.


Det här är kollegan vi söker

Du är en kreativ och nytänkande person som är både ansvarsfull och självgående. Du är förändringsbenägen och har en hög social kompetens. Till detta har du en stor innovativ förmåga och ett genuint intresse för fotografering.


Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 81 85. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du


Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-31.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.