Säpo

Gruppchef till fysisk säkerhet

Är du en person med genuin förmåga att leda och utveckla andra och som med tillit skapar motivation och delaktighet i gruppen för att nå uppsatta mål? Vi söker nu en motiverad, erfaren gruppchef som vill leda och utveckla en grupp inom fysisk säkerhet.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-10-24
Referensnummer: 2021-12286

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Som gruppchef har du personalansvar för och leder det operativa arbetet inom fysisk säkerhet, medarbetarskydd och säkerhetsskyddad upphandling. Gruppen består av både handläggare och specialister som främst arbetar med rådgivning, samverkan, kontroll och uppföljning. Utöver det så handlägger gruppen även vissa typer av säkerhetsärenden.

Du värnar om en god arbetsmiljö och skapar teamkänsla, motivation och engagemang i gruppen. Tillsammans med gruppen arbetar du för ständiga förbättringar och effektivisering och tillvaratar medarbetarnas kompetens och idéer för fortsatt utveckling.

Du arbetar med att upprätthålla och utveckla interna och externa kontakter med samarbetspartners såväl nationellt som internationellt.

I rollen som gruppchef är du en del av enhetens ledningsgrupp som tillsammans verkar för att enheten som helhet ska utvecklas i enlighet med myndighetens övergripande mål och behov. Du arbetar med att upprätthålla och utveckla interna och externa kontakter med samarbetspartners, nationellt och internationellt.

Din placering är i Stockholm, men resor inom och utanför Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

 • Polisexamen eller annan för tjänsten relevant examen
 • Erfarenhet av direkt ledarskap
 • Erfarenhet av arbete med medarbetarskydd
 • Erfarenhet av arbete med fysisk säkerhet
 • Goda kunskaper om Säkerhetsskyddad upphandling
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift
 • Körkort med B-behörighet

Du som söker kan också ha meriter som tillför bredd i våra arbetsgrupper. Kan du bidra med något eller flera av följande är det värdefullt:

 • Goda kunskaper om Säkerhetspolisens operativa verksamhet
 • Chefs- och ledarskapsutbildning på direkt nivå
 • Goda kunskaper om säkerhetsskyddsarbete
 • Goda kunskaper om Säkerhetspolisens interna regelverk

Det här är kollegan vi söker

Du är en ledare med hög integritet som ser ditt uppdrag och den egna verksamheten som en del av helheten. Du har lätt för att samarbeta och bidrar till ett gott arbetsklimat och en kultur som präglas av tillit, delaktighet och engagemang. Du ser möjligheter i förändring och genom dina goda ledaregenskaper får du andra att växa och utvecklas. Du är flexibel med förmågan att växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet. Du är lyhörd, har god kommunikativ förmåga och kan på ett naturligt sätt kan skapa och upprätthålla goda och förtroendefulla relationer inom och utanför myndigheten.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 20. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2021-10- 24.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.