Säpo

Handläggare ledningsstöd

Är du en person som tycker om ordning och reda och vill bidra till verksamhetsplanering och uppföljning? Då ska du söka tjänsten som handläggare ledningsstöd inom verksamheten för säkerhetsskydd.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-10-31
Referensnummer: 2021–18262

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland handläggare. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Som handläggare inom ledningsstöd ansvarar du för att tillsammans med verksamhetscontroller stödja enhetsledningen i frågor inom ekonomiuppföljning, verksamhetsplanering och uppföljning. Du har också fokus på resurs- och rekryteringsplanering, strategisk kompetensförsörjning och systematiskt arbetsmiljöarbete. Dessutom bidrar du i utbildningssamordning och samordning av nationell samverkan. I uppdraget hanterar du även remisser och andra inkomna ärenden samt bistår med annat administrativt stöd.

Din placering är i Stockholm, men resor inom Sverige kan förekomma.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

• Relevant akademisk utbildning alternativt erfarenhet som Säkerhetspolisen bedömer relevant för tjänsten
• Minst två års erfarenhet av offentlig förvaltning
• Mycket god förmåga att kommunicera på svenska och god förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift

Du som söker kan också ha meriter som tillför bredd i våra arbetsgrupper. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

• Erfarenhet av arbete inom en organisation med mycket höga säkerhetskrav
• Erfarenhet av analytiskt arbete
• Erfarenhet av verksamhetsstyrnings- och uppföljningsfrågor
• Erfarenhet av förändringsarbete
• Erfarenhet av Säkerhetspolisens verksamhet
• God förmåga att hantera kvantitativ data

Det här är kollegan vi söker

Du är en positiv person som med prestigelös inställning tar dig an samarbeten och uppdrag. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra oavsett på vilken nivå inom myndigheten det är, men arbetar också bra självständigt.

Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i olika frågor och kan sammanfatta omfattande och komplex information för att identifiera det mest relevanta. Att växla mellan längre och kortare uppdrag och att anpassa leveranser efter behov är inget problem för dig.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 06. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2021-10-31.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisenlänk till annan webbplats

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.