Säpo

HR-partner till Säkerhetspolisen

Nu söker Säkerhetspolisen en erfaren HR-partner med intresse för lönebildning. Vill du göra skillnad och bidra till att våra chefer har förutsättningar att leda i vårt viktiga och spännande uppdrag, då är det här rollen för dig!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2022-01-23
Referensnummer: 2021-25397


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Som HR-partner på Säkerhetspolisen arbetar du konsultativt, proaktivt och coachande med verksamhetsnära stöd till våra chefer. Du bidrar med HR-perspektivet i daglig dialog och i ledningsgrupper, vilket innebär att du behöver växla mellan ett operativt och strategiskt perspektiv.

Du stöttar chefer i alla typer av HR-frågor såsom ledarskap, arbetsgivarpolitiska avvägningar, kompetensförsörjning och arbetsmiljöarbete. Du håller chefsutbildningar och deltar i chefsrekryteringar och i förhandlingar med arbetstagarorganisationerna. Utöver chefsstödet förväntas du ta ansvar för lönebildningsfrågor tillsammans med vår förhandlingschef.

Du arbetar till stor del självständigt men ingår i en väl fungerande grupp med gott samarbete och högt förtroende för varandra.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Vi söker dig som har akademisk examen från personalvetarområdet eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du har även minst tre års erfarenhet av HR-partnerrollen i en större organisation samt gedigen erfarenhet av de vanligast förekommande HR-områdena.

Det är meriterande om du har erfarenhet av statlig lönebildning, ledningsgruppsarbete med HR-perspektiv och att hålla chefsutbildningar.

Det här är kollegan vi söker

Vi söker dig som är självgående, analytisk, strukturerad och har god kommunikationsförmåga. Du skapar förtroende, upprätthåller goda relationer och tar initiativ till samarbete. I HR-partnerrollen strävar du efter ett proaktivt och coachande förhållningssätt.

På Säkerhetspolisen verkar vi i en miljö som emellanåt präglas av det händelsestyrda. Därför blir det viktigt både att du kan arbeta långsiktigt och samtidigt känner dig bekväm med att omprioritera vid behov.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 71 49 eller 010-568 84 27. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-01-23

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.