Säpo

IT-säkerhetsspecialist till säkerhetsskyddsenheten

Är du en IT-säkerhetsspecialist som vill vara med och bygga upp och utveckla arbetet inom Nationellt cybersäkerhetscenter? Då ska du söka tjänsten hos oss på Säkerhetspolisen.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2022-01-31
Referensnummer: 2021-20923


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
Som IT-säkerhetsspecialist hos oss samordnar du operativt hanteringen av IT-incidenter som anmäls till Säkerhetspolisen i enlighet med kraven i 2 kap §10 i säkerhetsskyddsförordningen.

Du är med och bygger och utvecklar Säkerhetspolisens arbete inom Nationellt cybersäkerhetscenter (NCSC). Där är du en viktig del i arbetet med att koordinera insatser vid cyberincidenter, men även genom att delta i arbetet med informationsdelning mellan de övriga myndigheterna i NCSC.

I rollen kommer du, tillsammans med de övriga aktörerna inom NCSC, arbeta med att ta fram metoder för att kunna stödja samhället vid allvarliga cyberangrepp. Du är också delaktig i produktionen av lägesbilder inom cybersäkerhetsområdet.

I arbetet förekommer inrikesresor.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Som IT-säkerhetsspecialist krävs:

  • Relevant högskoleutbildning, alternativt motsvarande kompetens som bedöms likvärdig
  • God kunskap om informationsteknik när det gäller standarder, sårbarheter samt skyddsåtgärder
  • Kunskap om gällande lagar och regler inom informationssäkerhetsområdet
  • Flerårig erfarenhet av arbete inom IT-säkerhetsområdet
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande för tjänsten är om du har kunskap om arbete med IT-incidenter eller erfarenhet av incidenthantering på IT-säkerhetsområdet. Erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd eller om du har någon certifiering inom cyberområdet ses också som positivt.


Det här är kollegan vi söker
Du kan sammanställa och delge information på ett tydligt och förtroende ingivande sätt och kan förklara IT-säkerhetsfrågor för såväl tekniker som ledning. Du har ett genuint intresse för cybersäkerhetsområdet och vill ständigt lära dig nya saker. Du är lösningsorienterad och arbetar lika bra själv som i grupp. Att skapa nya kontakter och att upprätthålla befintliga, både inom och utanför vår myndighet, faller sig naturligt för dig.

Även vid en hög arbetsbelastning är du noggrann, uthålligt och bra på att strukturera och prioritera. Att vara prestigelös och bidra till ett gott arbetsklimat i gruppen ser du som en självklarhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område, samtidigt som du ges möjlighet med andra specialister att fördjupa dig inom olika delar av informationssäkerhets- och säkerhetsskyddsområdet. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig möjlighet till energi och tid att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 74 47. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-01-31.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisenlänk till annan webbplats (pdf, 652.2 kB)


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.