Säpo

IT-supporttekniker/First line IT-support

Har du erfarenhet av att supportera och gillar att lösa IT-relaterade problem? Då ska du söka tjänsten som supporttekniker på Säkerhetspolisen!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-10
Referensnummer: 2021-11634

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland supporttekniker. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bygger Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att ge löpande support och problemlösning till användare på Säkerhetspolisen via telefon eller besök. Ärendena kan röra felsökning i både hårdvara, mjukvara och kringutrustning. Det är en bred och viktig roll med varierade arbetsuppgifter för dig som gillar att lösa olika IT-relaterade problem.

Jobbet passar dig som har ett genuint teknikintresse och håller dig uppdaterad vad gäller arbetsmetoder, tekniker och produkter. Du har ett IT- och kundserviceintresse och vill lära dig mer om IT och relaterade områden. Du och dina kollegor arbetar nära varandra så därför är det viktigt att du tycker om att arbeta i team där den ena dagen inte är den andra lik.

Din placering är i Stockholm, men resor inom Sverige förekommer.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

  • Erfarenhet av arbete med IT-support
  • Fullgjord gymnasieutbildning med godkända betyg, inriktning IT, alternativt arbetserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Kunskap om Officepaketet, Windows 10, AD samt mobila enheter
  • Goda kunskaper i svenska och engelska

Du som söker kan också ha meriter som tillför bredd i våra arbetsgrupper. Har du ITIL-certifiering eller kunskap i nätverk är det värdefullt. B-körkort är önskvärt då resor kan förekomma i tjänsten.


Det här är kollegan vi söker

Du och dina kollegor arbetar nära varandra och har mycket kontakt med användare på myndigheten. Det är viktigt att du är en prestigelös lagspelare som gillar att arbeta i grupp och trivs i en miljö där vi delar kunskap med varandra. Du är pedagogisk och kan förklara tekniska frågor på ett lättförståeligt sätt. Du kan också arbeta självständigt, ta egna initiativ och arbeta strukturerat.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 63. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du


Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)


Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-10.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.