Säpo

Medarbetare inom informationshantering för IT och teknik

Kunskap ger trygghet. Nu tar vi stora steg för att ytterligare vässa våra verktyg för att hantera den viktigaste tillgången för vår myndighet; Information!

Vår verksamhet kretsar kring inhämtning, bearbetning och analys av information. Vill du vara med och utveckla vår förmåga att skydda Sverige? Vi söker dig som ser möjligheterna med en datadriven informationsmodell och vill utforska nya möjligheter i teknikens framkant.

Ort: Stockholm eller Göteborg
Referensnummer: 2021-8015

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Vad kan du göra hos oss?

Vi söker medarbetare inom fler olika kompetensområden för att arbeta med vår viktigaste resurs på myndigheten, information. Just nu har vi behov av dig som har någon av följande kompetenser:

  • Systemarkitektur
  • UX
  • Krav
  • Test
  • Systemutveckling inom Java eller .Net
  • Linux, Windows, containers
  • NoSQL-databaser

Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Vi arbetar i självorganiserade DevOps-team med stort eget ansvar för sin leverans.

Våra arbetsuppgifter kräver ett öppet förhållningssätt och vi söker personer som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre. Händelser i omvärlden påverkar vår vardag och det är inte alltid våra dagar ser ut som vi tänkt. Därför tar vi ansvar och initiativ till att vässa våra kompetenser och vårt samarbete, vilket behövs för att ligga steget före.

Vem är du?

Vi söker dig som tänker datadrivet, är självgående, analytisk, nyskapande och kreativ. Du ska ha ett helhetsperspektiv och entusiasmeras av hur data kan användas på nya sätt för att skapa nya möjligheter.

Förutom en eftergymnasial utbildning ska du även behärska svenska obehindrat i tal och skrift.

Då vi har ett teamorienterat arbetssätt är det viktigt med god samarbetsförmåga.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 78 23. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Intresseanmälan

Din intresseanmälan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-8015. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.Detta är ett öppet rekryteringsärende som i dagsläget inte har ett sista ansökningsdatum. Finner vi din profil intressant kan du räkna med att bli kontaktad inom 30 dagar.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.