Säpo

Medarbetare till Säkerhetspolisens cyberteknikverksamhet i Linköping, Malmö och Stockholm

Har du djupa kunskaper om och ett starkt intresse för cybersäkerhet? Vill du arbeta med arbetsuppgifter som få andra arbetsgivare kan erbjuda? Tycker du om att lösa svåra tekniska utmaningar i nära samarbete med kunniga kollegor? Vill du utveckla dina förmågor tillsammans med några av de allra bästa, men också dela med dig av det du lärt dig till andra? Vill du använda dina samlade färdigheter för att skydda Sverige och ser inga problem med att inte kunna berätta om dina egna ansträngningar och resultat utanför jobbet?

Ort: Linköping, Malmö och Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-12-15
Referensnummer: 2021-7915

Vad får du göra hos oss?

Inom Säkerhetspolisens cyberteknikenhet samlas myndighetens experter inom cybersäkerhet och teknisk sårbarhetsanalys. Även om du arbetar inom ett visst expertområde så samarbetar du med kollegor på hela enheten för att öka effekten i både ditt och deras arbete.

Säkerhetspolisens cyberteknikverksamhet är både offensiv och defensiv. Den offensiva verksamheten syftar till att inhämta information som behövs i Säkerhetspolisens underrättelse- och utredningsarbete, exempelvis genom hemlig dataavläsning eller IT-forensisk analys. Den defensiva verksamheten syftar till att höja IT-säkerheten i både Säkerhetspolisens egna IT-system och de som finns hos andra samhällsviktiga verksamheter. På cybersäkerhetsområdet strävar vi efter att arbeta förebyggande, i nära samarbete med de andra verksamheter som berörs.

De offensiva och defensiva delarna av cyberverksamheten förstärker varandra och oavsett vilka delar du arbetar med kommer dina kunskaper att komma till användning för att utveckla även andra delar. Det finns också goda möjligheter att över tid röra dig mellan olika arbetsuppgifter.

Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Samtiden och framtiden gör att vi ständigt måste bli bättre på att sätta händelser i större sammanhang och längre tidsperspektiv.

Vi är noga med balansen mellan arbete och fritid. Vi vet att det är då vi kan hålla skärpan och fungera bra på jobbet.


Vem är du?

Vi söker dig som redan platsar i landslaget eller har tillräcklig potential för att bli en av dem. Du har ett genuint intresse för cybersäkerhet och en vilja att alltid lära dig ännu mer. De krav vi ställer på dig är höga, men i gengäld får du arbeta med arbetsuppgifter som få andra arbetsgivare kan erbjuda. Här får du vara med och göra skillnad på riktigt.

Är du rätt person för allt detta? Skicka i så fall in din intresseanmälan så kontaktar vi dig om du är aktuell för någon av våra tjänster. Just nu expanderar vi och rekryterar inom flera olika delar av cyberteknikverksamheten.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 44. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan


Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Detta är ett öppet rekryteringsärende som i dagsläget inte har ett sista ansökningsdatum. Finner vi din profil intressant kan du räkna med att bli kontaktad inom 30 dagar.
Rekryteringen kommer ske löpande.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-12-15.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.