Säpo

Operativa handläggare till Säkerhetspolisen i Malmö

Vi söker nu operativa handläggare till Säkerhetspolisen i Malmö som vill arbeta med inhämtning och reduktion mot aktörer som utgör ett hot mot Sveriges säkerhet. Har du lätt för att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter? Har du erfarenhet av polisoperativt arbete? Då kan det vara dig vi söker.

Ort: Malmö
Sista ansökningsdag: 2021-08-15
Referensnummer: 2021-8526

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag.

Ditt uppdrag

Som operativ handläggare arbetar du med att inhämta, bedöma och reducera hotaktörers avsikt och förmåga att bedriva säkerhetshotande verksamhet. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor medverkar du till att bygga kontakter och upprätthålla relationer inom säkerhetskänslig verksamhet i syfte att uppmärksamma incidenter som kan skada Sveriges säkerhet. Genom kontakter med olika samhällsaktörer inhämtar du information och gör utifrån det bedömning om hot. Du samverkar med myndighetsföreträdare, uppgiftslämnare, företrädare för föreningar och samfund, men har även kontakt med aktörer kopplade till Säkerhetspolisens verksamhetsområden.

Huvudsakliga verksamhetsområden som vi arbetar med är våldsbejakande islamism, våldsbejakande höger- och vänsterextremism, kontraspionage, säkerhetsskydd och utredning av remissärenden från Migrationsverket.

Inom ramen för uppdraget att reducera hot kan du komma att delta i husrannsakan, hämtning till förhör och förhör. Du arbetar i nära samverkan med andra myndigheter där du representerar Säkerhetspolisen.

Din placering är i Malmö, men resor inom och utanför Sverige förekommer. Likaså förekommer arbete utanför kontorstid samt beredskap.


Din kompetens

Vi söker dig som har polisexamen eller annan relevant akademisk examen och minst två års relevant arbetslivserfarenhet. Du har goda IT-kunskaper som användare och mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och god kunskap i att kommunicera muntligt på engelska. Tjänsten kräver B-körkort.

Du som söker kan också ha meriter som tillför bredd i våra arbetsgrupper. Kan du bidra med erfarenhet av polisoperativt arbete och utredningsarbete från statliga myndigheter är det värdefullt. Vi värdesätter erfarenhet av underrättelsearbete och dokumentation samt erfarenhet av att hålla samtal. Det är även positivt om du har god kännedom om myndigheter, offentlig verksamhet och samhällsfrågor samt vana att tala inför andra.


Dina egenskaper

Vi söker dig med stort engagemang som är lösningsorienterad och tar ansvar för ditt arbete. Du är en analytisk problemlösare som trivs med att arbeta i team, men kan också självständigt driva ditt arbete framåt. Som person är du prestigelös, har lätt för att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter, samarbeta och kommunicera både internt och externt.

Du är noggrann och uthållig, med god förmåga att strukturera och prioritera, även under perioder med hög arbetsbelastning. Du tar egna initiativ, har god förmåga att göra egna bedömningar och vana att presentera och föredra ärenden inför större och mindre grupper. Arbetet är föränderligt och det är viktigt att du är flexibel och snabbt kan ställa om utifrån förändrat läge. Vi ser också att du har ett intresse för utvecklingsfrågor.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 17 eller 010-568 89 34. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)


Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-15.
Vi påbörjar urvalet efter annonseringstidens slut och räknar med att ta kontakt med dig som gått vidare runt v. 36.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.