Säpo

Operativa handläggare till säkerhetsunderrättelseavdelningen

Vi söker nu noggranna och lösningsorienterade handläggare till vår operativa underrättelseverksamhet. Är du bra på att bearbeta och analysera information och har erfarenhet av utredningsarbete? Då kan det vara dig vi söker.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-05-20
Referensnummer: 2021–6937

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag.

Ditt uppdrag

Som handläggare på säkerhetsunderrättelseavdelningen blir ditt huvudsakliga uppdrag att handlägga och driva ärenden inom Säkerhetspolisens verksamhetsområden. Du kommer arbeta med att bearbeta information i databaser, inrikta inhämtning av underrättelser samt planera och genomföra åtgärder i samverkan med andra myndigheter. Du deltar i operativa ärenden, hanterar hemliga tvångsmedel och upprättar underrättelsesammanställningar som utgör underlag för beslut och åtgärder.

I arbetet kommer du även till stor del samverka och korrespondera med nationella och internationella samarbetspartners. Tillsammans med dina kollegor deltar du i enhetens kontinuerliga metod- och verksamhetsutvecklingsarbete.

Säkerhetsunderrättelseavdelningen ansvarar för att bedriva verksamhet inom myndighetens säkerhetsunderrättelseverksamhet, det vill säga arbetet med att bedöma och reducera hotaktörers avsikt och förmåga att bedriva säkerhetshotande verksamhet. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige kan förekomma. Likaså förekommer arbete utanför kontorstid samt beredskap.

Din kompetens

Till den här rollen söker vi dig som har akademisk examen eller polisexamen och minst två års dokumenterad relevant arbetslivserfarenhet. Du har god förmåga att bearbeta och analysera information och vana att hålla presentationer i större och mindre sammanhang. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att bearbeta, berika och analysera information. Vi ser även positivt på om du har erfarenhet av något av Säkerhetspolisens verksamhetsområden eller annan erfarenhet av underrättelsearbete eller utredningsarbete t. ex inom Polisen. Erfarenhet av att använda olika IT-system på ett rättssäkert sätt är meriterande liksom språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med stort engagemang som är lösningsorienterad och tar ansvar för ditt arbete. Du är en analytisk problemlösare som trivs med att arbeta i team, men kan också självständigt driva ditt arbete framåt. Som person är du prestigelös, har lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat.

Du har förmåga att lyfta blicken, ser till verksamhetens gemensamma mål före individuella prestationer och har lätt för att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter. Du tror på en öppen dialog, på en kollektiv förmåga och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

I ditt arbete är du noggrann, uthållig och kan strukturera och prioritera, även under perioder med hög arbetsbelastning. Arbetet är föränderligt och det är viktigt att du är flexibel och kan växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet. Det kan också innebära att du behöver tempoväxla eller med kort varsel byta arbetsområde efter behov.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 91. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-6937. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-05-20.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.