Säpo

Penetrationstestare på cyberteknikenheten

Är du en driven IT-säkerhetsspecialist/penetrationstestare som vill bli en del i våra team på cyberteknikenheten? Du blir en del av en gemenskap som arbetar för att förebygga säkerhetsbrister och för att avslöja hot mot samhällets mest skyddsvärda verksamheter.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-05-17
Referensnummer: 2021-7312

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag

Som penetrationstestare hos oss erbjuder vi dig en möjlighet att arbeta i en miljö där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt och där vi strävar efter att ligga i framkant inom IT-säkerhet. I våra team ges du stor möjlighet att utveckla din egen kompetens samtidigt som du deltar i myndighetens viktiga arbete att kontinuerligt vidmakthålla sin förmåga.

I ditt arbete förväntas du delta i både operativa uppdrag samt att utveckla myndighetens förmåga inom ditt kompetensområde. Du kommer att arbeta med flera typer av uppdrag, såsom att penetrationstesta webbapplikationer, hela eller delar av komplexa IT-miljöer eller att kontrollera och värdera säkerheten i hårdvarukomponenter. Uppdraget innebär till största del olika former av granskningar och stöd vid incidenthantering kan också förekomma. Fokus ligger på att arbeta förebyggande och i egenskap av specialist stöttar du i både myndighetens interna och externa IT-säkerhetsarbete. I tjänsten kan resor förekomma.

Vi lär av varandra, vilket stärker oss att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Samtiden och framtiden gör att vi ständigt måste bli bättre på att sätta händelser i ett större sammanhang och längre tidsperspektiv. Vi förväntar oss det bästa av varandra, varje dag. Ibland är det dagar med skarpt läge, hög puls och intensitet. Andra perioder är det lågintensivt framåtblickande arbete som gäller. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete och fritid.


Din kompetens

Vi söker dig med högskoleexamen inom relevant område, alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet. Du har flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom IT-säkerhet som exempelvis säkerhetstestning, applikationssäkerhet, nätverkssäkerhet, säkerhetsrevision eller säkerhetsarkitektur.

Du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift om teknik och IT-säkerhet, på såväl svenska som engelska. I samband med våra insatser behöver vi ofta samverka, så du behöver ha god förmåga att förklara säkerhetsfrågor för både tekniker och ledning.

Det är meriterande om du har andra tekniska utbildningar med inriktning mot IT-säkerhet eller tekniska certifieringar, exempelvis SANS GPEN, SANS GXPN eller OSCP. Har du dessutom erfarenhet av agil utveckling och/eller projektarbete ses det som något positivt. Vi värderar även erfarenhet av arbete som omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningen.


Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter särskilt ett genuint intresse för teknik och vad som händer inom cybersäkerhetsområdet. Du har en vilja att förstå hur saker fungerar på detaljnivå. Utöver detta har du en personlig strävan och vilja att alltid bli bättre på det du gör och du är dessutom problemlösningsorienterad och öppen för att lära nya saker.

Vi ser gärna att du är initiativrik, självgående och kan ta ansvar för arbetsuppgifter och verksamhetsutveckling. Eftersom arbetet utförs både enskilt och i team är det en fördel att du tycker om att arbeta tillsammans med andra. Arbetet har stundtals en operativ karaktär, så du behöver vara flexibel och anpassningsbar inför förändringar i dina arbetsuppgifter.

Vi förutsätter ett högt säkerhetsmedvetande och en förståelse för hur säkerhetsarbete bedrivs.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 73. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-7312. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-05-17.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.