Säpo

Produktägare inom data science

Har du en passion för data science och AI och vill göra nytta för Sverige? Här får du ett ansvarsområde med arbetsuppgifter som få andra arbetsgivare kan erbjuda. Vi ser ett ökat behov av data science- och AI-tekniker inom vår verksamhet och söker därför produktägare inom området.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2022-01-11
Referensnummer: 2021-21252


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.


Det här är ditt uppdrag

Som produktägare säkerställer du att prioritet och innehåll stämmer överens med intressenternas behov. Du har en viktig roll för att data science-området utvecklas på bästa möjlig sätt inom myndigheten. Du ser till att balans upprätthålls mellan stora och små produktleveranser. En viktig del i din roll är att ansvara för backloggen så att hela livscykeln kring leveranser säkerställs, baserat på agila, kontinuerliga och automatiserade metoder för utveckling och drift.

Som produktägare sammankallar och leder du produktområdets huvudintressen. Du kommunicerar med intressenter inom hela myndigheten angående arbetet och utvecklingen av data science-området. Du ansvarar för att planeringen samstämmer med tillgänglig kapacitet och lyfter uppkomna problem som inte går att lösa inom produktområdet.

Hos oss får du utifrån ett vetenskapligt angreppssätt arbeta med de senaste data science- och AI-teknikerna tillsammans med andra utvecklare och experter inom Säkerhetspolisen. Detta för att bland annat bedöma hot mot, eller sårbarheter i skyddsvärda resurser. Du är även en nyckelperson i utvecklandet av en ny data science-plattform, där data från olika källor lagras och analyseras med de senaste teknikerna för datahantering och AI.

Du ingår i enhetens ledningsgrupp, där du aktivt bidrar till ett kontinuerligt förändringsarbete inom området. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

  • Akademisk examen inom datavetenskap, som ingenjör eller systemvetare, eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Arbetat med att utveckla och driftsätta produkter med agila och moderna utvecklingsmetoder
  • Erfarenhet av arbete med data science och AI-tekniker
  • Erfarenhet av arbete som produktägare eller liknande roller som produktledning, arbetsledning eller projektledning
  • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Egen erfarenhet av utveckling av data science-relaterade system är meriterande för denna tjänst. Det kan innefatta erfarenheter som:

  • Att bygga dataflöden och träna Deep Learning-modeller med bibliotek som PyTorch eller TensorFlow
  • Att bygga och driftsätta applikationer där data och maskininlärningsmodeller används, gärna med automatiserade metoder för testning och driftsättning
  • Att bygga infrastruktur för stora datamängder, till exempel data warehouse och data lake-system
  • Verktyg för effektiv och intelligent hantering av ostrukturerad data som text, bild och ljud
  • Analysarbete med stora datamängder inom områden som finansiell data, telekom-data eller IT-forensisk data


Det här är kollegan vi söker

Du har ett genuint intresse för data science och AI-tekniker. Du är en person med stort driv som ständigt strävar efter att utveckla dina egna förmågor för att kunna ge en kontinuerligt förbättrad leverans av data science-produkter.

Du har god kommunikativ förmåga och är prestigelös som person. Din goda samarbetsförmåga gör att du kan skapa och upprätthålla goda och förtroendefulla relationer som bidrar till ett gott arbetsklimat.

Du är noggrann och har förmågan att se till helheten och arbetar mot såväl kortsiktiga som långsiktiga mål och prioriterar arbetet därefter. Du är självgående och tar initiativ som behövs för att driva arbetet till ett framgångsrikt resultat, även när uppdraget förändras längs vägen.

Du har integritet, ett gott omdöme och kan både ta och ge konstruktiv feedback. Du anser att tilliten till och i gruppen är viktig för att kunna lyfta kollegornas och gruppens fulla potential så att ni tillsammans kan utveckla och driva arbetet framåt. Du strävar efter att ständigt förbättra metoder och verksamhet, både i och utanför den egna gruppen.


Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi uppmuntrar till en stark och kontinuerlig personlig utveckling för att följa med och utveckla de senaste teknikerna, Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för det och för att gå vidare när du är mogen för det.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig både energi och tid att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att kontakta rekryterande chef via mail på, datascience.rekrytering@sakerhetspolisen.se. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

Din ansökan ska innehålla CV och detta PDF-formulärPDF (pdf, 91.2 kB). PDF-formuläret fyller du i, sparar mer det på din dator och bifogar det i fältet där det står ”personligt brev” i ansökan.

OBS! Du bifogar endast ovanstående dokument och inget personligt brev.

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-01-11.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)


Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.