Säpo

Produktägare till produktområde arbetsplats

Vill du vara med och bygga upp vår nya teknikorganisation och nästa generation av Säkerhetspolisens tekniska plattform? Produktområdet arbetsplats omfattar den teknik som möter Säkerhetspolisens medarbetare på dennes arbetsplats; dator, mobiltelefon, standardprogram, stöd för digitala möten och digitalt arbete.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-05-12
Referensnummer: 2021-5968

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag

Som produktägare utgör du en central roll i den nya IT- och teknikorganisationen genom att medverka till utveckling av arbetssätt baserat på agila principer. Du är ägare av produktområdets backlogg och säkerställer att prioritet och innehåll stämmer med intressenternas behov och myndighetens långsiktiga inriktning. En viktig del i din roll är att ansvara för att balansera backloggen så hela livscykeln kring IT- och teknikleveranser säkerställs, inklusive tjänster kring drift, förvaltning, utveckling och avveckling. Det innebär att du kommer företräda produktområdet och dess leveranser och säkerställa att de följer riktlinjer och krav.

I dina arbetsuppgifter kommer du att sammankalla och leda produktområdets huvudintressenter. Du ser till att backloggen är sammansatt och prioriterad efter de behov som finns och att det finns en balans mellan operativa insatser och tjänsteleveranser, mellan stora och små åtaganden samt mellan förutsättningsskapande teknikutveckling och kortsiktiga produktleveranser inom området.

Du ansvarar för att planeringen inom ditt område är i paritet med tillgänglig kapacitet och eskalerar uppkomna problem som inte går att lösas inom produktområdet. I planeringen tar du in arkitekturella och driftmässiga aspekter och följer upp och redovisar leveranser. Det är viktigt att du kommunicerar med intressenterna inom hela myndigheten angående arbetet och utvecklingen av ditt område samt att du medverkar till att rutiner för ärendehantering och driftsättning följs.

Samverkan med övriga produktägare, men också med team och chefer som verkar inom ditt produktområde avseende kompetens, metodstöd och verktyg är en del i ditt arbete. Du kommer även vara med och bidra till arbetet med att ta fram en myndighetsgemensam produktplan och områdesspecifik produktområdesplan i enlighet med myndighetens utvecklingsstyrningsmodell.

Arbetet bedrivs i huvudsak från huvudkontoret i Stockholm, men resor inom och utanför Sverige kan förekomma.


Din kompetens

Vi söker nu dig som har arbetat med att leverera tjänster kring en modern digital arbetsplats, har erfarenhet av arbete som produktägare eller liknande roll. Du har arbetslivserfarenhet av produktledning, arbetsledning, projektledning eller förvaltningsledning. För rollen krävs det att du har en högskoleutbildning som exempelvis ingenjör, systemvetare eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

Meriterande för tjänsten är erfarenhet av att driva utvecklingsarbete baserat på agila principer, eller inom kravarbete och eller användbarhet. Har du arbetslivserfarenhet av systemutveckling, programvaruutveckling, systemintegrationer, IT-infrastruktur eller IT-säkerhet är även det meriterande.

Vi skattar högt om du har erfarenhet inom flera av följande områden:

- Datorklienter och mobila enheter
- Klientmiljöer
- Profilhantering och paketering
- Distribution av standardprogram
- Manageringsverktyg
- Telefonisystem
- E-postflöden och samarbetsplattformar
- Videokonferenssystem
- Chattfunktioner
- Testning och testledning
- Verksamhetsutveckling
- Offentlig upphandling och införandeprojekt

Har du dessutom kunskap om Säkerhetspolisens uppdrag och verksamhet är även det något vi ser positivt på.


Dina egenskaper

Vi värdesätter dina personliga egenskaper och söker därför dig som är analytisk och har lätt för att skapa goda relationer. Du är öppen för vad andra kan bidra med och kan se saker och ting i ett helhetsperspektiv. Därutöver har du ett pedagogiskt förhållningssätt och en god kommunikativ förmåga.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 71 02. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-5968. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-05-12.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.