Säpo

Produktägare till produktområde dataflöden

Vill du vara med och bygga upp vår nya teknikorganisation och kommande generation av Säkerhetspolisens tekniska plattform? Vi söker nu dig som har erfarenhet av arbete som produktägare eller liknade för att ta oss till nästa nivå inom vårt produktområde dataflöden.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-05-12
Referensnummer: 2021-5964

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.

Ditt uppdrag

Som produktägare kommer du arbeta med lösningar för dataflöden och deployment både till, inom och mellan Säkerhetspolisens olika miljöer och system. Du kommer därmed ha ansvar för både nyutveckling och förvaltning av Säkerhetspolisens centrala lösningar för dataintegrationer. Utveckling av mikrotjänster och API-management samt lösningar kring Continuous Integration och Continuous Deployment är ytterligare ansvarsområden som ingår i tjänsten.

Utvecklingsnära tjänster till andra team och produktområden ligger också i denna roll, liksom livscykelansvaret för den centrala integrationsplattformen och funktioner för säker import och export av data.

Du utgör en central roll i både teamet och vår organisation genom att medverka till utvecklingen av de agila principer som vi arbetar efter. Som ägare av produktområdets backlogg säkerställer du att prioritet och innehåll stämmer med kravställarnas behov och myndighetens långsiktiga inriktning. Du ser till att backloggen är sammansatt och prioriterad utefter behovet från kravställarna samt att det finns en balans mellan operativa insatser och tjänsteleveranser, stora och små åtaganden, men även mellan förutsättningsskapande teknikutveckling och kortsiktiga produktleveranser inom området.

Du kommer att sammankalla och leda möten med produktområdets huvudintressenter, planerar utefter den kapacitet och kompetens som finns tillgänglig och det är du som kommunicerar hur arbetet fortlöper till kravställarna på hela myndigheten. I dina arbetsuppgifter eskalerar du om problem uppstår, du ser till att ta med arkitekturella och driftmässiga aspekter i din planering samt gör uppföljning och redovisning av leveranserna.


Din kompetens

Vi söker dig som har högskoleutbildning, exempelvis ingenjör, systemvetare eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som skrift och du har erfarenhet av arbete som produktägare eller liknande roll.

Du har arbetar med produktledning, arbetsledning, projektledning eller förvaltningsledning. Därutöver har du även erfarenhet av utveckling och förvaltning av systemintegrationer baserat på en central teknisk plattform. Erfarenhet av komplex systemmiljö med höga krav på säkerhet och tillförlitlighet samt erfarenhet av utveckling av tjänster för automatisering och deployment är krav för tjänsten.

Meriterande för rollen är om du har erfarenhet från något eller flera av följande områden:

- Att driva utvecklingsarbete baserat på agila principer
- Livscykelansvar för integrationstjänster baserade på en central integrationsmotor
- Kommersiella produkter för integrationstjänster
- Integrationsmönster och framtagande av strategi och riktlinjer för systemintegrationer
- Utveckling och leverans av mikrotjänster
- Produkter och komponenter för deploymentprocesser
- Tjänster och produkter för hantering av strukturerad och ostrukturerad data.
- Arbete med systemutveckling, programvaruutveckling, IT-infrastruktur eller IT-säkerhet
- Kravarbete och/eller användbarhet
- Testning och testledning
- Arbete med verksamhetsutveckling
- Offentlig upphandling och införandeprojekt

Har du dessutom kunskap om integrationsmönster eller om Säkerhetspolisens uppdrag och verksamhet är detta något vi ser positivt på.


Dina egenskaper

Vi värdesätter dina personliga egenskaper och söker dig som är analytisk i ditt sätt att arbeta, men du kan även se helhetsperspektivet. Du har lätt för att skapa relationer med dina kollegor och de beställare som du möter. Du är öppen, har en kommunikativ förmåga och kan på ett enkelt och pedagogiskt sätt förmedla information till mottagare.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 71 02. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-5964. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-05-12.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.