Säpo

Registratorer/sambandsoperatörer

Vill du arbeta inom ett område som kräver noggrannhet, flexibilitet och administrativ skicklighet? Då kan det vara dig vi söker. Vi förstärker bemanningen på myndighetens sambandskontor och söker registratorer/sambandsoperatörer till vår enhet mottagning och delgivning.

Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig om du kan vara aktuell för tjänsten. Det är endast du som bedöms vara aktuell som blir kontaktad.

Ort: Stockholm
Referensnummer: 2021-9211

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag.

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter innebär främst registrering och expediering som ett led i myndighetens korrespondens med nationella och internationella samarbetspartners och övriga kontakter. Du hanterar därför dagligen ett antal tekniska system och ansvarar för att göra en första bedömning och prioritering av inkommande information. Du kommer även arbeta med registrering och fördelning av inkomna handlingar via myndighetens ärendehanteringssystem. Viss registerslagning kan förekomma.

I rollen är du en viktig del i det operativa informationsflödet hos Säkerhetspolisen och har regelbunden kontakt med samverkande svenska myndigheter, samarbetspartners och andra verksamheter inom myndigheten.

Arbetet innebär periodvis hög arbetsbelastning och utförs ibland utanför normala kontorstider. Beredskap över kvällar och helger kan förekomma.

I denna här tjänsten utförs arbetet på plats vilket innebär att du inte kan arbeta på distans.

Din kompetens

Till den här tjänsten söker vi dig som har registratorsutbildning alternativt har du motsvarande kompetens/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har slutförd gymnasieutbildning och minst två års sammanhängande och dokumenterad arbetslivserfarenhet på heltid under de senaste fem åren. Du har hög IT-mognad och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning och vana att arbeta i digitalt ärendehanteringssystem. Vi ser även positivt på högt säkerhetsmedvetande, kunskap och förståelse för sekretessfrågor samt god omvärldskunskap. Vi värdesätter om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vi dina personliga egenskaper och söker dig som trivs i en administrativ och serviceinriktad roll. Du tar egna initiativ och arbetar självständigt, men uppskattar även att arbeta tillsammans med andra. Du är en positiv, ansvarstagande och engagerad person som trivs i en tekniktät miljö.

Som person är du strukturerad, effektiv, noggrann och har en god kommunikativ förmåga. Du är trygg i dig själv och har ett prestigelöst förhållningssätt. Vi ser också att du är lösningsorienterad och sätter verksamhetens gemensamma mål före individuella prestationer. Du har en god samarbetsförmåga och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat i gruppen. Arbetstempot kan variera mycket över tid och för att trivas i rollen behöver du vara flexibel och känna dig bekväm med tempoväxlingar i arbetet eller att med kort varsel byta arbetsområde efter behov.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 73 40. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Intresseanmälan

Din intresseanmälan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-9211. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Detta är ett öppet rekryteringsärende som i dagsläget inte har ett sista ansökningsdatum. Finner vi din profil intressant kan du räkna med att bli kontaktad inom 30 dagar.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.