Säpo

Researcher

Ta chansen och bli en av oss på Säkerhetspolisen. Vi söker nu en researcher till vårt rekryteringsteam, en tjänst för dig som uppskattar en fartfylld arbetsmiljö med ambitiösa och drivna kollegor, där egna idéer och initiativ uppskattas.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-05-13
Referensnummer: 2021-7804

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag.

Ditt uppdrag

Som researcher hos oss kommer du att vara med och säkerställa att vi har ett bra och konstant inflöde av kandidater till våra rekryteringsprocesser. Du kommer vara involverad i hela rekryteringsprocessen och ha ett tätt samarbete med både Employer Branding-ansvarig och det övriga rekryteringsteamet inom IT- och teknik. Emellanåt kommer du även samarbeta med övriga myndigheten när behov finns.

En viktig del av din roll kommer vara att bygga nätverk och talangpooler. Du identifierar, attraherar, kontaktar, bearbetar och rekryterar marknadens talanger och profiler utifrån det agila arbetssättet. Utöver detta bidrar du med HR-perspektivet i dialogerna med såväl medarbetare som chefer eller myndighetsledning. Det innebär att du behöver växla mellan ett operativt och strategiskt perspektiv.

I tjänsten kan resor inom Sverige förekomma.

Vi är noga med balansen mellan arbete och fritid, då vi vet att det är då vi kan hålla skärpan och fungera bra på arbetet. Vi tar inte med arbetet hem eller diskuterar vårt uppdrag med någon utomstående. Vi stöttar, samarbetar, lär och tar hand om varandra. Det behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag.

Din kompetens

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och minst tre års erfarenhet av search och teknikrekryteringar samt haft ett nära samarbete med en teknikorganisation. Du har erfarenhet av arbete med att identifiera, attrahera, kontakta, bearbeta och behålla talanger, dessutom har du vana att hantera många kontakter. Du har vana att kommunicera professionellt med både kandidater och rekryterande chefer på olika nivåer och du har stor erfarenhet av agilt arbetssätt.

Utöver detta brinner du för KPI:er och har erfarenhet av uppsökande rekrytering med goda resultat. Att sätta processer och strukturer på ett framgångsrikt sätt och arbetat kreativt kring rekrytering med tydligt målfokus är något som du har erfarenhet av.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av arbete eller uppdrag till offentlig verksamhet. Har du vana av LinkedIn Recruiter eller har teknisk bakgrund ser vi det som ett plus.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad och har en strategisk förmåga. Du kan snabbt sätta dig in i nya roller och verksamhetsområden och du är självgående i att driva rekryteringsprocesser och search av komplexa roller. Du har inga problem med att periodvis ha en hög arbetsbelastning och du kan enkelt se helheten i vad som behöver göras och på vilket sätt.

Du är ödmjuk inför din uppgift, men tar initiativ och ett ansvar när så behövs. Att samarbeta med andra är inga problem för dig. Relationsskapande hör till din naturliga förmåga där du på ett naturligt sätt kan sälja in arbetsgivaren. Ett brinnande intresse för att hitta rätt person till rätt plats är en given egenskap som du har, liksom en god kommunikativ förmåga, såväl muntligt som skriftligt.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 71 49. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021-7804. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-05-13.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.