Säpo

Säkerhetssamordnare

Har du kunskap och intresse för säkerhetsfrågor kopplat till fysiskt skydd av lokaler? Är du bra på att bygga nätverk med fokus på gemensamma mål och långsiktig effekt? Då ska du söka tjänsten som säkerhetssamordnare hos oss!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-11-14
Referensnummer: 2021–18252

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Som säkerhetssamordnare har du en central roll i arbetet med fysisk säkerhet där du handlägger ärenden och arbetar med intern säkerhet inom myndigheten, t ex med tillträdesbegränsning. Du medverkar i möten och forum angående fysisk säkerhet, fungerar som kontaktperson till myndighetens skyddsvakter och ansvarar för framtagande och utdelning av tjänstekort.

En del av ditt arbete har fokus på myndighetens systematiska brandskyddsarbete (SBA) och du har även ett visst erfarenhetsutbyte med samverkande myndigheter. Du driver mindre projekt med fokus på säkerhet och bidrar med din kompetens vid anpassningar av lokaler. Du kommer även att få utbilda inom ditt område både inom och utanför myndigheten.

Din placering är i Stockholm, men resor inom Sverige förekommer.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

 • Avslutad fullgjord gymnasieutbildning med godkända resultat
 • Erfarenhet av arbete med fysisk säkerhet och tillträdesbegränsning
 • Vana att arbeta med inpasseringssystem, CCTV, områdesskydd och inbrottslarmanläggningar
 • Kunskap om angränsande områden inom säkerhetsskydd så som informationssäkerhet, säkerhetsprövning och säkerhetsskyddad upphandling
 • B-körkort
 • Goda IT-kunskaper
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Du som söker kan också ha meriter som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det värdefullt:

 • Vana att arbeta med risk- och sårbarhetsanalyser
 • Erfarenhet av systematiskt brandskyddsarbete (SBA)
 • Erfarenhet av att utvärdera offerter och beställa uppdrag
 • Erfarenhet av att utfärda larminstruktioner
 • God förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift

Det här är kollegan vi söker

Du är en person som tar egna initiativ och självständigt driver ditt arbete framåt. Du har en strategisk blick, är analytisk och strukturerad med förmåga att se helheten. Du ser styrkan i samarbete och bygger interna nätverk med fokus på gemensamma mål och långsiktig effekt.

Dina arbetsuppgifter behandlar ofta flera aspekter och involverar många parter. Därför behöver du vara kommunikativ och bra på att bygga relationer inom och utanför myndigheten. Det handlar om att på ett naturligt sätt skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter där uppdragsgivare och service står i fokus. Vi förutsätter att du har ett högt säkerhetsmedvetande.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 94 50. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2021-11-14.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.