Säpo

Säkerhetssamordnare med polisexamen och rätt att bära tjänstevapen

Är du polis och har intresse för säkerhetsfrågor kopplat till fysiskt skydd av lokaler? Vi söker nu en säkerhetssamordnare med rätt att bära tjänstevapen som vill ansvara för att samordna arbetet med säkerheten kring myndighetens lokaler.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-06-21
Referensnummer: 2021-10188

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag.

Ditt uppdrag

Som säkerhetssamordnare har du en central roll i arbetet med fysisk säkerhet där du handlägger ärenden och arbetar med intern säkerhet inom myndigheten med t ex tillträdesbegränsning. Du arbetar i nära samverkan med fastighetsgruppen i frågor som handlar om tillträdesbehov och interna flyttar och deltar i forum kring fysisk säkerhet. Du fungerar som kontaktperson till skyddsvakter och ansvarar för framtagande och utdelning av tjänstekort.

En del av ditt arbete kommer handla om myndighetens systematiska brandskyddsarbete (SBA) och du kommer även att ha ett visst erfarenhetsutbyte med samverkande myndigheter. Du kommer driva mindre projekt med fokus på säkerhet och bidra med kunskap vid anpassningar av lokaler. Du kommer även att få utbilda inom ditt område både inom och utanför myndigheten.

Placeringsort för tjänsten är Stockholm, men resor inom Sverige förekommer.

Din kompetens

För den här tjänsten behöver du ha:

 • Polisexamen
 • Rätt att bära tjänstevapen
 • Kunskap om angränsande områden inom säkerhetsskydd, t ex informationssäkerhet, säkerhetsprövning eller säkerhetsskyddad upphandling
 • Erfarenhet av att arbeta i projektform
 • Goda IT-kunskaper
 • Förmåga att kommunicera obehindrat på svenska i tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har något eller flera av följande:

 • Vana att arbeta med risk- och sårbarhetsanalyser
 • Erfarenhet av arbete med systematiskt brandskyddsarbete (SBA)
 • Erfarenhet av arbete med inpasseringssystem, CCTV, områdesskydd och inbrottslarmanläggningar
 • Erfarenhet av arbete med fysisk säkerhet och tillträdesbegränsning
 • Erfarenhet av att utvärdera offerter och beställa uppdrag
 • Erfarenhet av att utfärda larminstruktioner
 • God förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar egna initiativ och självständigt driver ditt arbete framåt. Du har en strategisk blick, är analytisk och strukturerad med förmåga att se helheten. Du ser styrkan i samarbete och bygger interna nätverk som bidrar till att gemensamma mål uppfylls.

Dina arbetsuppgifter behandlar ofta flera aspekter och involverar många parter. Därför behöver du vara kommunikativ, tycka om att ge service och vara bra på att bygga relationer inom och utanför myndigheten. Det handlar om att på ett naturligt sätt skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter där uppdragsgivare och service står i fokus. Vi förutsätter ett högt säkerhetsmedvetande.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 94 50. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2021–10188. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2021-06-21.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.