Säpo

Säkerhetsskyddshandläggare med fokus på säkerhetsskyddsavtal

Har du kunskap och intresse för säkerhetsskydd och säkerhetsskyddsavtal? Vi söker nu en handläggare med fokus på säkerhetsskyddsavtal som vill arbeta med kravställning och analys i säkerhetsskyddsärenden.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-15
Referensnummer: 2021-10111

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag.

Ditt uppdrag

Du handlägger säkerhetskyddsärenden med fokus på säkerhetsskyddsavtal. Det handlar bland annat om att ta fram kravställning avseende säkerhetsskydd vid upphandlingar och genomföra säkerhetsskyddsanalyser. Du har en viktig roll där du även gör löpande kontroller och översyn av kravställningsarbetet. Du säkerställer att aktuell lagstiftning följs och att det finns systematik i arbetet.

Genom omvärldsbevakning håller du dig uppdaterad inom området och du samverkar med både interna och externa parter med fokus på ständig förbättring och utveckling inom ditt ansvarsområde. Du skapar engagemang på myndigheten genom att informera, utbilda och belysa säkerhetsfrågorna och du deltar i enhetens kontinuerliga verksamhetsutvecklingsarbete.

Din placering är i Stockholm, men resor inom Sverige förekommer.


Din kompetens

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning inom säkerhetsområdet alternativt motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Minst två års relevant arbetslivserfarenhet
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift
 • God IT-kunskap som användare
 • B-körkort

Du som söker kan också ha meriter som tillför bredd i våra arbetsgrupper. Kan du bidra med kunskap och erfarenhet av något eller flera av följande är det värdefullt:

 • Säkerhetsskyddslagstiftningen och dess förordning med tillhörande föreskrifter
 • God vana att förstå och tolka regelverk och aktuell lagstiftning inom säkerhetsskyddsområdet
 • Säkerhetsskyddsavtal
 • Personalsäkerhet
 • Fysisk säkerhet
 • Informationssäkerhet
 • Utvecklings- och förändringsarbete
 • Projektledning
 • Lagen om offentlig upphandling (LOU)
 • Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
 • Säkerhetsskyddsarbete vid samhällsviktig verksamhet


Dina egenskaper

Du är den strukturerade, metodiska och drivna personen som har en lösningsorienterad inställning. Ärenden du handlägger behandlar ofta flera aspekter och involverar många parter. Därför behöver du vara bra på att bygga relationer. Det handlar om att på ett naturligt sätt skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter och bidra till ett gott arbetsklimat i gruppen.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 77 43. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan


Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)


Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-15.

Vi påbörjar urvalet efter annonseringstidens slut och räknar med att ta kontakt med dig som gått vidare runt v. 35.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.