Säpo

Sambandsoperatörer/registratorer

Vill du arbeta inom ett område som kräver noggrannhet, flexibilitet och administrativ skicklighet? Då kan det vara dig vi söker. Vi förstärker bemanningen på myndighetens sambandskontor och söker registratorer/sambandsoperatörer till vår enhet mottagning och delgivning.

Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig om du kan vara aktuell för tjänsten. Det är endast du som bedöms vara aktuell som blir kontaktad. Välkommen med din ansökan!

Ort: Stockholm
Referensnummer: 2022-450


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland sambandsoperatörer. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter innebär framför allt registrering och expediering som en del i myndighetens korrespondens med nationella och internationella samarbetspartners och andra kontakter. Du hanterar därför dagligen ett antal tekniska system och ansvarar för att göra en första bedömning och prioritering av inkommande information. Du kommer även arbeta med registrering och fördelning av inkomna handlingar via myndighetens ärendehanteringssystem. Viss registerslagning kan förekomma.

I rollen är du en viktig del i det operativa informationsflödet hos Säkerhetspolisen och har regelbunden kontakt med samverkande svenska myndigheter, samarbetspartners och andra verksamheter inom myndigheten.

Arbetet innebär periodvis hög arbetsbelastning och utförs ibland utanför vanliga kontorstider. Beredskap över kvällar och helger kan förekomma.

I den här tjänsten utförs arbetet på plats vilket innebär att du inte kan arbeta på distans.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

  • Registratorsutbildning alternativt motsvarande kompetens/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Slutförd gymnasieutbildning med godkända resultat
  • Minst två års sammanhängande och dokumenterad arbetslivserfarenhet på heltid under de senaste fem åren
  • Hög IT-mognad
  • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning och vana att arbeta i digitalt ärendehanteringssystem.

Vi ser även positivt på högt säkerhetsmedvetande, kunskap och förståelse för sekretessfrågor samt god omvärldskunskap. Språkkunskaper utöver svenska och engelska är också värdefullt för oss.


Det här är kollegan vi söker

Du är en positiv och lösningsorienterad person som med prestigelös inställning tar dig an uppdrag och trivs i en administrativ och serviceinriktad roll. Du är ansvarstagande, engagerad och vill arbeta i en tekniktät miljö.

Som person är du strukturerad och effektiv. Du har lätt för att skapa och upprätthålla förtroendefulla kontakter och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Samarbete passar dig bra och du trivs med att arbeta i team, men kan också ta egna initiativ och arbeta självständigt.

Att vara flexibel och växla i tempo faller sig naturligt för dig, du kan skifta mellan planerad och händelsestyrd verksamhet när situationen kräver det. Du är trygg i dig själv, är noggrann och har en god kommunikativ förmåga. Det är viktigt att du har en helhetssyn i ditt arbete och sätter verksamhetens gemensamma mål före individuella prestationer.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för din och verksamhetens utveckling. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 73 40 eller 010-568 71 71. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du


Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Detta är ett öppet rekryteringsärende som i dagsläget inte har ett sista ansökningsdatum. Finner vi din profil intressant kan du räkna med att bli kontaktad inom 30 dagar.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.